31. maj 2012.31. maj 2012.
POPLAVE U KOCELjEVAČKOJ OPŠTINI

TAMNAVA NANELA OGROMNE ŠTETE

Usled obilnih kiša i nabujalih pritoka u noći između četvrtka i petka u koceljevačkoj opštini reka Tamnava poplavila 56 domaćinstava u Donjem Crniljevu i Kamenici kao i od 1,2 do 1,5 hiljada hektara oranica. Prema prvim procenama šteta je oko 120 miliona dinara. U šest sela tamnavskog kraja na snazi je vanredna odbrana od poplava. Ugroženo područje neposredno nakon poplave posetio i predsednik opštine Veroljub Matić.
Nakon poplave voda se postepeno povlači u svoje korito ali je za sobom ostavila ogromne štete. Reka se izlila na više od 1,2 hiljade hektara obradivih površina i prema prvim procenama poljoprivredni proizvođači su pretrpeli štetu od oko 60 miliona dinara. Lokalno stanovništvo ističe da useva više i nema, jer je voda sve odnela. Kako kažu, i ono malo što je ostalo prekriveno je muljem i blatom.
Poplava je prouzrokovala velika oštećenja i na infrastrukturnim objektima. Prema podacima iz Štaba za vanredne situacije štete na nekategorisanim i opštinskim putevima kao i manjim mostovima i propustima iznose oko 15 miliona dinara.
Voda iz nabujale Tamnave prodrla je u stambene, pomoćne i poslovne objekte i oštetila 36 domaćinstava u Donjem Crniljevu i 20 u Kamenici, te je tako načinjena šteta od oko 40 miliona dinara.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa