31. maj 2012.31. maj 2012.
DOM ZDRAVLjA ŠABAC

PRAVO VREME ZA ZDRAV OSMEH

Konkurs Doma zdravlja na temu “Pravo je vreme za zdrav osmeh“ u okviru Nedelje zdravlja usta i zuba izazvao je veliko interesovanje. Izložba radova održana je prošlog ponedeljka u Kulturnom centru, a najuspešnijima u četiri kategorije podeljene su nagrade. Deca iz Predškolske ustanove “Naše dete“ odigrala su predstavu priređenu ovim povodom. Edukativna predavanja namenjena i deci i roditeljima održale su dr Milijana Popović i dr Zorica Božić.
-Na konkursu su učestvovala sva deca iz državnih i privatnih predškolskih ustanova i iz osnovnih škola na teritoriji naše gradske uprave. Stiglo nam je 257 likovnih radova i 19 literarnih. Izabrali smo najuspešnije i podelili ukupno 13 nagrada. Bitno je istaći koliki je značaj oralnog zdravlja i održavanje higijene usta i koliko su oni bitni za prevenciju drugih bolesti, navela je direktorka Doma zdravlja prim. dr Vesna Đurić.
-Uključile su se u akciju škole, predškolske ustanove i svi iz Doma zdravlja a ne samo stomatolozi. Stomatolozi sami ne mogu ništa da urade, potrebna je podrška lokalne zajednice. Ove godine je prvi put napravljen akcioni plan koji obuhvata sve strukture. Nadam se da će to dati rezultat i da ćemo imati veliki broj dece sa svim zdravim zubima, rekla je dr Zorica Božić, specijalista preventivne i dečje stomatologije.
Prve nagrade na konkursu, u četiri kategorije osvojili su Vladislav Stanković iz OŠ “Vuk Karadžić“, Lana Šanović iz “Stojanove“, Anđela Mladenović iz “Nikolaja Velimirović“ i šestoipogodišnja Dragana Ilić iz vrtića “Bambi“. Nagrade za najbolje obezbedili su Dom zdravlja Šabac i “Kodent“.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa