31. maj 2012.31. maj 2012.
IZMEĐU REDOVA

SAMO GLUMCI PLAČU

Kako se u Srbiji događaji posle izbora brzo razvijaju, ni posmatrači ovdašnjih prilika ne stižu da ih proprate između redova. Ipak, idemo redom.
“Plaćeš pi...“ ( da ne upotrebimo ceo izraz nije lepo za novine), legendarni je citat iz jednog domaćeg filma koji se često upućuje muškarcima kada plaču. Ne zameriše za suze pristalice svom lideru a našem predsedniku koji je pustio suzu kada se opraštao od funkcije vođe stranke da bi preuzeo čelnu državnu poziciju. Ajd“™ sad što to nije muški a ni kulturno, pred kamerama samo glumci plaču, ali do sada nismo imali plačljivog predsednika. “Plači voljena zemljo“.
Elem, predsednika mi izabrali 20. maja a već 25. maja oni povampireni “mladi“ komunisti posetili Kuću cveća, i kako nezvanično saznajemo, izjadali se drugu Titi kako je bivši Šešeljev vojvoda došao za predsednika Srbije umesto okorelog demokrate. Na to im je maršal odbrusio “Majku vam imperijalističku, oni jesu trebali da odu ali ovi nisu trebali da dođu“.
Pokojni Tita za ove današnje ispade jadni amater u narcisoidnosti. Eto i ovaj novi predsednik se već neki dan slikao ispod svoje slike. “Sliku svoju ljubim“.
Naš još ne inaugurisani predsednik posetio je druga Putina, verovatno da uzme ruski pelcer kako se Putin i Medvedev smenjuju na najvišim državnim funkcijama. Moglo bi se to primeniti i kod nas, Tadić- Nikolić. Pa opet.
Kod nas i posle izbora, izbori. Izgleda da je nama Srbima sudbina da se neprekidno prebiramo.
Neki u ovoj našoj post izbornoj zemlji sad pevaju onu “Srbija će poželeti radikala, al radikala nigde biti neće“.
Samo što smo izabrali predsednika a oni tamo koji čine nežniji deo populacije, najavljuju “paradu ponosa“. Kakve li sad pa to ima veze jedno sa drugim.
Još rekoše predstavnici tamo onih, da će novi predsednik doći na tu njihovu paradu. E da smo znali da će se odma“™ propederisati, razmišljali bi dal da ga glasamo.
I “Pesma evrovizije“ neko veče pokazala je da ko do sada nije skrenuo s pameti treba što pre to da učini jer se niko normalan neće moći uklopiti u ovoj moderni svet. Taj festival bio je sve drugo samo ne pesma, a i pevači sve drugo samo ne pevači i naravno tu se nije znalo ni šta je žensko ni šta je muško. Verovatno tako treba.
A iz Rusije na tu popevku došle nekakve babuške, upućeni tvrde da su to Lenjinove školske drugarice. Pa onda smo i mi na taj muzički samit umesto onog finog dečarca mogli poslati i deda Panteliju, i ovako su ruske babuške osvojile drugo mesto, tik ispred našeg pevača.
I srpski maturanti počeli da plešu kako Evropa svira. Onda nije ni čudo što naši političari pevaju na evropejske note.
U međuvremenu, kaže naš guverner da dinar pada u pravcu ravnotežnog stanja. Pa dobro bi bilo da i taj guverner ravnotežno padne sa te funkcije kako nas više ne bi zamajavao glupostima dalekim od stvarnosti.
Možda i zato je neko na proteklim izborima na listić napisao “Toliko nam je loše, da nam je opet sve isto“!

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa