31. maj 2012.31. maj 2012.
MEĐUNARODNI DAN REKE SAVE

VODA JE IZVOR ŽIVOTA

Nizom manifestacija 1. i 2. juna u Šapcu i ostalim gradovima “savskog sliva“ biće obeležen Međunarodni dan reke Save
Na konferenciji za novinare održanoj prošlog utorka u prostorijama šabačke Gradske uprave najavljen je program osmišljen povodom obeležavanja 1. juna ““ Dana reke Save. Pored Šapca, pod zajedničkim sloganom, “Dan Save-Svaki dan“, ovaj datum će biti obeležen u Sremskoj Mitrovici, Beogradu, Valjevu i Obrenovcu, ali i drugim mestima koji pripadaju savskom slivu duž Bosne i Hercegovine, Slovenije i Hrvatske. Centralna manifestacija u Srbiji biće upriličena 3. juna u Zasavici, dok je u Šapcu osmišljen dvodnevni program.
-Unija ekologa ““ UNECO Podrinje Šabac i Turistička organizacija grada Šapca zajednički su želele da daju doprinos podizanju svesti o potrebi čuvanja prirodnih resursa. U okviru dvodnevnih događaja koji će se odigrati na Starom gradu, isplanirali smo niz aktivnosti, koje su uglavnom namenjene mladima. U petak sa početkom od 11 časova biće održano ribolovačko takmičenje za juniore do 15 godina pod nazivom “Prva kesega“, a u isto vreme je planiran i start trke u veslanju pod nazivom “Evri dej Sava dej“. U 13 časova, osnovci iz škola “Stojan Novaković“ i “Janko Veselinović“ imaće akciju čišćenja obale pod nazivom “Pamet u glavu ““ne bacaj u Savu!“.
Materijal koji oni prikupe, iskoristiće u subotu učenici Škole za umetničke zanate za izradu skulptura. Radionica će početi sa radom od 11 časova, dok će posetioci kasnije moći da obiđu izložbu radova. Još jedna izložba, radova foto sekcije Škole za umetničke zanate sa temom “Dan Save-svaki dan“, predviđena je za 14 sati, dok je takmičenje u spremanju najbolje riblje čorbe “Savski kotlić“, planirana za 16 časova ““ naveo je regionalni koordinator Unije ekologa Ivica Radanović.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa