7. jun 2012.7. jun 2012.
FUDBAL: SRPSKA LIGA GRUPA “ZAPAD“

SREĆA ““ EVO KRAJA

ŠABAC: FK „MAČVA“ - FK “PARTIZAN“ (Bumbarevo Brdo) 1:2 (1:2)
Šabac, 03.06.2012. godine. Stadion FK“MAČVE“. Gledalaca 250. Glavni sudija: Radojičić Aleksandar (Lajkovac). Pomoćne sudije: Nikolić Dragan (Požarevac) i Simić Ilija (Požarevac). Žuti kartoni: Samurović u 32. minutu, Vukimir u 58.minutu, Pejović u 67. minutu (FK “Mačva“); Đurić u 32. minutu, petrović u 73. minutu (FK “Partizan“).
FK“Mačva“: Stepandić ““ Pejović, Đukanović, Samurović, Ristivojević, Lazić (od 60. minuta Vuković), Vukmir, Gavrić (od 54. minuta B.Živković), Milinković (od 46. minuta I.Radovanović), Milisavljević, B.Živanović.
FK“Partizan“: Petrović, Radojković, Ahmatović (od 46. minuta Keljević), Jovančević, Đurić, Srećković, Đurđević (od 86. minuta Matanović), Radovančević, Nikolić, Petrović, Grujičić (od 73. minuta Nešović).
Da je FK“Partizan“ iz znamenitog mesta Bumbarevo Brdo, neugodan proitvnik za FK “Mačvu“ znali smo i pre utakmice, ali da će FK“Mačvu“ po treći put u potpunosti nadigrati i pobediti to nismo mogli pretpostaviti. Pred utakmicu „pušten je glas“ da će se možda igrati „baraž“ za popunu druge lige, ali je teško pretpostaviti da, ma koliko (ne)ozbiljna bila fudbalska organizacija, ipak pribeći promeni pravila takmičenja u poslednjem kolu prvenstva. Ovakva vest je pre ličila na vest koja je trebala da smiri ogorčene „Šanere“ zbog, već šestu godinu, neuspešnih pokušaja ulazaka u viši rang.
Ali, „cvrc Milojka“. Kad neće ““ neće. „Bumbari“ nas ubiše. Šetali se kroz odbranu FK“Mačve“ kao po nekadašnjem „šabačkom korzu“. A da su postigli još dva - tri gola ne bi bilo nezasluženo. Tako FK“Mačva“ izgubi i drugo mesto. Tek toliko da se zna ““ zasluženo. Za komentare nije više prerano. Ali je taman za temeljnu rekonstrukciju rukovodstva FK “Mačve“. Sve što smo tokom ove tri godine napisali na stranicama „Glasa Podrinja“ ispostavilo se kao tačno. Za poslednjih tri godine jedini program FK“Mačve“ je bio sadržan u rečenici: „Mi ćemo da igramo pošteno“. Pa igrajte, ko vam brani. A šta ste uradili na sportskoj infrastrukturi? Gde vam deca treniraju? Koja vam je selekcija izborila plasman u viši rang takmičenja? Kako možete da dozvolite da vam skoro ceo stručni štab prvog tima u isto vreme radi u drugom, praktično privatnom klubu? Kakav vam je odnos prema sudijskoj i fudbalskoj organizaciji? Od čega zavisi da li sudije jedu ćevape ili banane i još mnogo pitanja na kojih nema odgovora.
Nije dovoljno da neko nešto voli da radi pa da mu se to dozvoli. Pogotovo ako košta građane. Na stranicama „Glasa Podrinja“ smo pred skupštinu FK “Mačve“ napisali da ne treba gledati da li je mačka crna ili crvena, već da li zna da hvata miševe. Ako se sada u petak formira nova gradska vlast u Šapcu, ako je noseći stub te koalicije URS, koji se iz sve snage u predizbornoj kampanji zalagao za „departizaciju“ u svim sferama rada, evo im prilike da to na delu i dokažu.
Ili će se sve završiti kao u pesmi hrvatske grupe „Magazin“: ...“obećanja, obećanja...“Samo ne znam ko peva Tifin deo. Do sledećih izbora, računamo da narod ionako kratko pamti.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa