16. maj 2024.16. maj 2024.
„Gradić Pejton“ na bokserski način
BILO JE U GLASU 21.05.1981.

„Gradić Pejton“ na bokserski način

Ekipna bokserska prvenstva u našoj zemlji, po dužini trajnja, sve više liče na čuvenu američku televizijsku seriju „Gradić Pejton“, više nego na sportska nadmetanja u plemenitoj veštini. U ovogodišnjem takmičenju, tek što se odboksuje jedno ili dva kola – nastaju višemesečne pauze. Sigurno je da to veoma šteti kvalitetu, a pre svega interesovanju ljubitelja boksa. Već pomalo se i zaboravlja ko se u kom rangu takmiči, a i da ne pišemo o trenutnom plasmanu i ambicijama klubova.

Posle više od dva meseca, nastavljeno je prvenstvo Druge savezne lige – grupa Sever. Bokseri Mačve su uknjižili nova dva boda savladavši Bečej na gostovanju 12:8. Meč prvog favorita za Prvu saveznu ligu Mačve i poslednjeplasiranog Bečeja neočekivano je doneo uzbudljive mečeve. Počela je Mačva prednošću od 10:2, ali se Bečej približio na 10:8. Iznenađenje je sprečio iskusni Popović. Protivnik Palinkaš se služio nedozvoljenim sredstvima zbog čega ga je sudijski kolegijum diskvalifikovao.

Pobede za Mačvu su izvojevali još: Gajić, Miražić, Petrović, Markovići Vasiljević, dok su poraženi: Blagojević, Krstić, Ustić i Cvijić.

Šapčani su uz novosadsku Vojvodinu i dalje najozbiljniji kandidati za osvajanje prvog mesta u ovom takmičarskom rangu.
B. A.

Najnoviji broj

13. jun 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa