7. jun 2012.7. jun 2012.
TALENTI

MALI DELFINI

Drugari iz odeljenja i komšije, devetogodišnji Uroš Đuričić i Vukašin Stanojević su mladi vaterpolisti i buduće nade ovog sporta. Već godinu dana aktivno treniraju vaterpolo. Sve je poteklo od želje da nauče da plivaju.
- Uopšte nemam strah od vode. Najpre smo imali obuku plivanja, koju smo uspešno savladali. Ovaj sport mi se sviđa zbog dinamičnosti. Trenutno usavršavamo različite stilove plivanja. Za ovo vreme naučili smo prsno, leđno, kraul, delfin unazad, nabraja Uroš.
Članovi su Vaterpolo kluba Šabac. Vredno rade, ne propuštajući ni jedan trening, sve u cilju da jednog dana zauzmu svoje mesto u prvoj postavi.
O kakvoj posvećenosti i požrtvovanosti se radi govori činjenica da se tokom zimskog perioda treninzi jednom sedmično održavaju na bazenu u Obrenovcu ili novosadskom SPENSU. Dva puta nedeljno imaju kondicione treninge na Letnjikovcu. Putovanje im ne pada teško, jer se druže i ispričaju sa ostalim drugarima.
Kada krene sezona, koja bi uskoro trebalo da počne, što najviše zavisi od vremenskih uslova, svakodnevno treniraju i to ujutro i uveče na Krsmanovači.
- Mnogo volim da plivam. Najviše mi se sviđa rad sa loptom i uživam da se odmaram na vodi. Savladavanjem težih elemeneta igre, postepeno će nas uvoditi u takmičarsku ekipu, kaže Vukašin.
Treneri Dragan i Nikola su više nego strpljivi, posvećeni i veoma dobri, u glas su se složila oba dečaka.
Opšte je poznato da deca trenirajući vaterpolo razvijaju timski duh, a o pozitivnom uticaju na rast i razvoj suvišno je govoriti.
Uroš i Vukašin odlični su učenici drugog razreda OŠ „Majur“. Uroš bi u budućnosti voleo da bude doktor, jer voli da pomaže ljudima i kako kaže doktori imaju velike plate. Vukašin želi da napreduje i što više usavrši različite plivačke tehnike. Vaterpolista je poziv kojim bi voleo da se bavi.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa