7. jun 2012.7. jun 2012.
ANETA BIJUKLIĆ UČENICA IZ BADOVINACA v

ZRAČI PESMOM

Najveće mačvansko selo kraj Drine iznedrilo je mnoge muzičke nade. Aneta Bijuklić, iz Badovinaca učenica druge godine niže muzičke škole u Šapcu u klasi profesorke Mirjane Pantelić, istovremeno pohađa i drugu godinu Stručne hemijske i tekstilne škole, smer ženski frizer, pored ostalih interesovanja, zrači pesmom.
Član je KUD “Živan Arnautović“ u svom selu, za koji je ostvarila najviše nastupa i istovremeno Folklornog ansambla “Hajduk Stanko“ u Šapcu.
- Folklorom se bavim od svoje sedme godine. Tada mi je najviše pomogla Milica Petrović iz našeg sela. Ona je zaslužna za moje prve scenske nastupe. Za proteklih desetak godina bilo ih je mnogo, širom zemlje, a nedavno u Sloveniji. Najviše sam osvajala nagrade i simpatije publike u solo pesmi, kaže Aneta.
Najviše je zanima izvorna narodna pesma ali nisu joj strane ni operske melodije ni svirka na klaviru. Na nedavnom muzičkom Festivalu učenika muzičkih škola u Smederevu, takmičeći se za svoju školu osvojila je prvo mesto. Prva je bila i među “Roda talentima“ na takmičenju održanom u Roda centru u Šapcu.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa