30. maj 2024.30. maj 2024.
Odazvalo se 110 odraslih i 30 dece
PREVENTIVNI PREGLEDI U DOMU ZDRAVLjA „DR DRAGA LjOČIĆ“

Odazvalo se 110 odraslih i 30 dece

Dom zdravlja „Dr Draga Ljočić“ u nedelju je organizovao preventivne preglede u Trećoj zdravstvenoj ambulanti. Pregledi su organizovani pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja.

-Kako navode u šabačkom Domu zdravlja u Službi za zdravstvenu zaštitu odraslog stanovništva na preglede se odazvalo 110 građana. Od toga 102 je uradilo laboratorijske analize krvi: 83 hormone štitne žlezde i PSA (tumorske markere prostate), a 99 kompletnu krvnu sliku. Na Interno odeljenje su upućena 3 pacijenta zbog poremećaja ritma u EKG nalazu.

Foto: Dom zdravlja "Dr Draga Ljočić"


Uput za rendgen pluća dobio je 31 pacijent. Od toga je 21 bilo preko 50 godina starosti i duže od 30 godina pušačkog staža, a 10 je imalo patološki nalaz na plućima.

Foto: Dom zdravlja "Dr Draga Ljočić"


- U Službi dečije zdravstvene zaštite na pregled se odazvalo 30 dece predškolskog i školskog uzrasta. Preglede je obavljala spec. fizikalne medicine subspecijalista dečje fizijatrije dr Jasna Džagić Ristić angažovana iz Specijalne bolnice za rehabilitaciju Banja Koviljača.

Patološki nalaz je nađen kod 15 dece i oni su upućeni specijalistima i to: devet fizijatru zbog fizikalne terapije, tri ortopedu, dva radiologu zbog rendgena kičme i jedno kardiologu i pulmologu.
Direktorka Doma zdravlja dr Jasmina Stanković zahvalila se svim sugrađanima koji su se odazvali na ove preglede.

Najnoviji broj

11. jul 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa