30. maj 2024.30. maj 2024.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

PRVI MLEKOMAT U ŠAPCU

Draganino carstvo domaćih proizvoda u Tržnici

Pre dvadesetak dana Šabac je dobio prvi mlekomat. Porodica Đukanović iz Mišara opredelila se da na ovaj inovativan način svoj proizvod ponudi kupcima.

Mlekomat se nalazi u Tržnici, u lokalu broj 7, a vlasnica Dragana je odlučila da u lokal iznese i svoje ostale domaće proizvode. Kako bi svako mogao da nabavi sveže domaće mleko i neplanirano kada je u prolazu, Dragana je obezbedila i flaše.

-Aparat je lak za upotrebu. Potrebno je samo obezbediti tačan iznos novca, zbog toga što Mlekomat ne vraća kusur i pritisnuti dva dugmeta. Mleko se sanitarno kontroliše dva puta mesečno, a procenat mlečne masti u njemu je od 3,9 do 4,2 odsto. Kupac će na ovaj način dobiti potpuno čisto mleko, bez dodataka vode ili mleka u prahu. Kada ga ukuva imaće i kajmak. Ja sam tu svakog dana od 7.30 do 14.00 časova, da pomognem svakom ko ne može odmah da se snađe, kaže Dragana.

Foto: Glas Podrinja


Litar mleka košta 150 dinara, a flaša je 20 dinara. Ukoliko neko ubaci više ili manje novca aparat će sipati i mleka za tu sumu. Naravno, svako može poneti svoju bocu od kuće.

Draganu su mnogi Šapčani upoznali na Bazarima starih i umetničkih zanata gde prodaje svoje dimljene sireve, ali i džemove, sirupe, slatko, likere, salate, kao i ljute papričice punjene feta sirom u maslinovom ulju. Sve ovo sada mogu naći i u Tržnici.

Foto: Glas Podrinja


Dimljeni sirevi, po kojima je prepoznatljiva mogu se naći sa različitim ukusima: vrganj, susam, maslina, beli luk i peršun...
M.M.

Najnoviji broj

11. jul 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa