30. maj 2024.30. maj 2024.
Šampionsko slavlje (foto: VK Šabac)

Šampionsko slavlje (foto: VK Šabac)

VATERPOLO: REGIONALNA LIGA (2010)

Titule u nizu

Nadigrani timovi iz Hratske, Crne Gore i u velikom finalu Partizan. Tri trofeja osvojena, ostaje pohod na Prvenstvo Srbije
Šabački vaterpolo ima dve šampionske generacije u Regionalnoj ligi, nakon 2009. sada je šampion i 2010. godište. Obe generacije su osvojile i Tomo kup, prestižno evropsko takmičenje.

Najbolji u eks Ju regionu (foto: VK Šabac)


Mladi Šapčani su pobednički pehar podigli pred svojim navijačima, mada je podršku snažnu imao i Partizan u velikom finalu. Silovito je počeo Šabac, imao šta da odgovori Partizan u duelima koji su već postali klasici mlađih kategorija u Srbiji, dueli, bez premca, dve najbolje škole. Ipak u finišu, Šapčani su pokazali da su najbolji. Pre velikog finala trebalo je biti prvi u izjednačenoj grupi.
Pobedili su Medveščak Zagreb 9:8, Jadran Herceg Novi 12:9 i Mornar Split 14:7, dok su poraženi od Primorca 9:8. Partizan je do finala savladao: Sloveniju, Solaris, Radnički i Budvu.

M. Krečković – MVP (foto: VK Šabac)


Za Šabac su igrali: Nemanja Paležević, Maksim Krečković (najkorisniji igrač Turnira), Aleksandar Gajić, Marko Bursać, Strahinja Kojadinović, Stefan Pavlović, Jovan Janković, Jakša Lazić, Marko Abadžić, Danilo Panović, Milan Pijetlović, Teodor Tršić, Mihailo Maletić, Andrej Lazić i Vukašin Cerović. Treneri Miroslav Mandić i Igor Jovanović.

Pet igrača i trener Mandić odmah su se spakovali spremni za pripreme reprezentacije u 2009. godištu (Paležević, Lazić, Pijetlović, Vuletić, Pavlović).

Najnoviji broj

18. jul 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa