7. jun 2012.7. jun 2012.
UDRUŽENjE SVETLOST

SOCIJALNA INKLUZIJA MLADIH

Prošlog četvrtka ispred šabačkog Kulturnog centra udruženje Svetlost iz Šapca organizovalo javni događaj kao deo projekta “Multimedijalna produkcija za socijalnu inkluziju mladih“
U četvrtak veče, u pešačkoj zoni u Šapcu, ispred Kulturnog centra, naši sugrađani su imali priliku da prate promociju reportaža snimljenih u četiri države, pogledaju izložbu fotografija i prezentaciju radova i neafirmisanih mladih umetnika nastalih u okviru projekta “Multimedijalna produkcija za socijalnu inkluziju mladih“.
Kako navode u “Svetlosti“, projekat se pored Srbije, odnosno Šapca, realizuje u još tri zemlje regiona: Slovenija-Kopar, Bosna i Hercegovina-Banja Luka i Hrvatska-Vukovar. Program podrazumeva kreativno izražavanje uz upotrebu multimedija na temu socijalne inkluzije mladih, s posebnim naglaskom na mladim umetnicima koji pripadaju osetljivim grupama (siromašni, mladi sa invaliditetom, predstavnici nacionalnih manjina).
Javni događaji osmišljeni su sa idejom da predstave rezultate rada internacionalnog tima koji koristi multimedije za promociju socijalne inkluzije. U reportažama se prikazuju problemi i mogućnosti pomenutih ciljnih grupa.

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa