13. jun 2024.13. jun 2024.
Foto: Canva

Foto: Canva

NAKON VIŠESATNE RASPRAVE

Skupština verifikovala rebalans budžeta

Prošle srede održana je četvrta sednica Skupštine Opštine Koceljeva. Među najvažnijim tačkama našla se Odluka o završnom računu budžeta ove lokalne samouprave za prošlu godinu ali i rebalans ovogodišnjeg.

Na samom početku odbornici liste “Za spas Koceljeve” izneli su primedbe na zapisnik sa prethodne sednice i najavili da će, uprkos činjenici da nije predviđeno poslovnikom, zasedanje snimati mobilnim telefonom.

To su i učinili, iako je predsedavajući sednicom predsednik lokalnog parlamenta Veroljub Matić pozvao na poštovanje poslovnika i istakao da “nije mesto primeni bilo kakve vrste nasilja”.

Predlog odbornika opozicije Milana Mihailovića da se tačke koje se odnose na stavljanje van snage prethodne i usvajanja nove odluke o raspisivanju javnog konkursa za imenovanje direktora koceljevačkog komunalnog preduzeća ne razmatraju, nije usvojen. Podršku nisu dobili ni ostali predlozi ove odborničke grupe koji su se odnosili na dopunu dnevnog reda, kao ni brojni amandmani podneti na predlog Odluke o izmeni i dopuni Odluke o budžetu za 2024.godinu.

Jedan od zahteva opozicije bio je da se više ulaže u decu i sport, sa posebnim akcentom na razvoj klubova i takmičenja.

Komentarišući izlaganje opozicionih odbornika rukovodstvo opštine podsetilo je da se i do sada ulagalo u decu jer je upravo za njih rekonstruisan vrtić i škole, izgrađene fiskulturne sale, školska igrališta i park i pozvalo opoziciju da “zajedno rade na podizanju kapaciteta u interesu opštine, posebno dece”.

Višesatna rasprava je završena usvajanjem svih tačaka dnevnog reda.
V. Bošković

Najnoviji broj

11. jul 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa