13. jun 2024.13. jun 2024.
Foto: Beta

Foto: Beta

Otvoren konkurs za učešće srednjih škola u projektu učionica budućnosti

U 13 gradova u Srbiji otvorene su učionice budućnosti, a planirano je da u još 13 srednjih škola do kraja godine bude ralizovan taj projekat
Grupa za obrazovanje saopštila je da je otvoren konkurs za učešće u programu Mejkers lab, odnosno učionica budućnosti, koji podrazumeva opremanje prostora u kom đaci uz pomoć nastavnika kreiraju inovacije s kojima potom izlaze na tržište.

U 13 gradova u Srbiji otvorene su učionice budućnosti, a planirano je da u još 13 srednjih škola do kraja godine bude ralizovan taj projekat.

“Trenutno u 14 otvorenih Mejkers labova širom Srbije učenici i nastavnici istražuju, primenjuju svoje znanje, inoviraju, učestvuju u različitim programima i izazovima, i kroz sve to stiču veštine i znanja potrebne za funkcionisanje i razvijanje u okruženju 21. veka. Učeničke kompanije poput OutMark-a iz Zaječarske gimnazije, već osvajaju nagrade na nacionalnim takmičenjima i krče put ka evropskim”, piše u saopštenju Grupe za obrazovanje.

Dodaje se da je jedan od ciljeva tog pojekta povezivanje privrede i obrazovanja.

Srednje škole mogu da se prijave na konkurs do 1. oktobra, a više informacija o načinu prijave nalazi se na sajtu mejkerslab.rs.

Grupu za obrazovanje čine Nordeus Fondacija, Centar za promociju nauke, Dostignuća mladih u Srbiji i Inicijativa Digitalna Srbija.
Beta

Najnoviji broj

11. jul 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa