13. jun 2024.13. jun 2024.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

PRVO TAKMIČENjE U PREPONSKOM JAHANjU ODRŽANO U SREDNjOJ POLjOPRIVREDNOJ ŠKOLI

Trofej Šapca ostao u Šapcu

Sava Marković, na Rezidentu, pobednik je Trofeja Šapca na visini od 120 centimetara, najatraktivnije utakmice dana. Član kluba domaćina, Ognjen Janković, na Kingu, pobedio je u utakmici na visini od 110 centimetara. „Naš cilj jeste promocija sporta na novim mestima, u novim klubovima. KK „Taur“ je odličan domaćin, uspostavili smo super saradnju i nadam se da će se ovo dešavati još mnogo puta“ navela je predsednica Saveza za konjički sport Srbije Irena Nicović
Nakon više od četiri decenije Šabac je bio domaćin jednog republičkog takmičenja u preponskom jahanju. Organizatori, KK „Taur“ i Srednja poljoprivredna škola sa domom učenika pobrinuli su se da sve protekne u najboljem redu, a da gosti ponovo požele da dođu.

Foto: "Glas Podrinja"


Sava Marković, na Rezidentu, pobednik je Trofeja Šapca na visini od 120 centimetara, najatraktivnije utakmice dana. Sava, član kluba “Impuls“ iz Novog Sada, Šapčanin i bivši član “Taura,” svoju utakmicu završio je bez greške.

Sava Marković i Rezident,
pobednici Trofeja Šapca, Foto: "Glas Podrinja"


-Proteklo je odlično, najbolje što je moglo. Sve je sređeno i organizovano odlično, nemam nijednu zamerku. Voleo bih da se takmičenja u Šapcu redovno održavaju, rekao je Sava odmah nakon osvajanja Trofeja Šapca.

Drugoplasirana u ovoj utakmici bila je Andrea Marković na Išinbajevoj, članica KK „Dragon hors“, dok je treće mesto zauzela Andrea Pantović sa Patronom, iz KK „Beograd“.

Foto: "Glas Podrinja"


Član kluba domaćina, Ognjen Janković, na Kingu, pobedio je u utakmici na visini od 110 centimetara. Ognjen i King su takođe iza sebe ostavili Andreu Marković i Išinbajevu i Andreau Pantović i Patrona. Ognjen, član domaćeg “Taura“, pehar je primio od svog trenera i direktora Srednje poljoprivredne škole Predraga Savića.

Ognjen Janković i King,
pobednici utakmice na visini od 110 metara, Foto: "Glas Podrinja"


-Prezadvoljan sam, a iskreno očekivao sam i da budem dobar na domaćem terenu. King i ja dobro sarađujemo i to je rezultat i pokazao. Svi smo bili uključeni u organizaciju takmičenja i sve je na kraju bilo odlično, istakao je Ognjen.

Trofej Šapca nam je jako važan, pre svega zbog toga što promovišemo sport među građanima Šapca i neki od njih sada su imali prvi put priliku da se upoznaju sa preponskim jahanjem. Održavamo tradiciju konjičkog sporta koja u Šapcu postoji dugi niz godina


Prvi u utakmici na visini od 100 metara bio je Aleksa Đukić na Kasku, član KK „KCNS“, druga je bila Nađa Dimitrijević sa Radihazom Anilin, iz KK „Viking“, a treća i ovoga puta Andrea Pantović, ali sa Mr Mocartom. Utakmicu su u predviđenom vremenu završili i „Taurovci“ Ognjen Janković sa Tajanom i Jovana Arsenović sa Zaldijem.

Foto: "Glas Podrinja"


Ognjen i Tajana pre toga su bili prvi u utakmici na visini od 90 centimetara i to bez ijedne greške. Druga je bila Mia Jevtić sa Sani Drimom iz KK „KCNS“, a treći Nikola Đurđević sa Seli iz KK „Viking“. Ovu utakmicu bez greške su završili i Jovana Arsenović sa Zaldijem, dok je još jedna predstavnica „Taura“, Sofija Arsenović sa Koprom, trku završila u predviđenom vremenu.

Utakmicu na 60 i 80 centimetara visine kao prvoplasirana je završila Mia Jevtić na Sani Drimu, dok su druga i trća bile „Taurovke“ Aleksandra Stanojević na Karmi Prvoj i Kira Stupar sa Lalom Prvim.
Utakmicu su bez greške završile i predstavnice „Taura“ Sofija Arsenović na Kopri i Lena Kijurina sa Hektorom, dok su u predviđenom vremenu takmičenje završile i Nina Nenadović sa Lalom i Jovana Aleksić sa Karmom.

Foto: "Glas Podrinja"


Takmičenje je bilo uspešno za domaći klub čiji su svi članovi trke završili u predviđenom vremenu, bez padova i diskvalifikacija.

Organizatori zadovoljni
Takmičenje u preponskom jahanju Šapčani su u svom gradu poslednji put mogli da gledaju 1983. godine, kada je ovde održan Balkanski konjički šampionat. Učestvovalo je više od 60 takmičara, u pet utakmica. Domaćini su imali desetak startova.

Foto: "Glas Podrinja"


-Zadovoljni smo kako je sve proteklo. Videli smo gde smo grešili i šta može drugačije. Odziv drugih klubova je bio zadovoljavajuć, pogotovu kada se uzme u obzir da je kalendar takmičenja zgusnut i da je već sledeće sedmice trodnevno međunarodno takmičenje. Svi gosti, kako iz klubova, tako i iz Saveza za konjički sport su zadovoljni i kažu da nisu očekivali ni ovako lepo takmičenje, ni ovako lep ambijent u klubu koji prvi put organizuje takmičenje. Sviđa im se i naš klub, ali i prostor generalno, naš mini zoovrt, škola... Drago im je što su deo našeg programa koji organizujemo povodom 120 godina postojanja škole. Očekujemo da uđemo u redovan kalendar takmičenja i da sledeće godine možda napravimo i dvodnevni turnir koji će biti još više posećen i imaće još veći broj takmičara, naveo je Predrag Savić, trener KK Taur.


Dvadesetogodišnja Jovana Arsenović prvi put je sela na konja sa tri godine na Zlatiboru, a u „Taur“ je došla 2018. godine, kada je čula za konjički klub. Prethodnih godina osvojila je brojne medalje na različitim takmičenjima, a neka od najznačajnijih su: nedavni Uskršnji turnir u Beogradu gde je uzela dva prva mesta u dve utakmice, prošle godine je u dva dana Prvenstva Vojvodine osvojila prvo i drugo mesto, a u prvom kolu Kupa Srbije osvojila je takođe prvo mesto.

-Trofej Šapca nam je jako važan, pre svega zbog toga što promovišemo sport među građanima Šapca i neka od njih sada su imali prvi put priliku da se upoznaju sa preponskim jahanjem. Održavamo tradiciju konjičkog sporta koja u Šapcu postoji dugi niz godina. Takođe, važno je i za nas zbog toga što smo od postanka kluba želeli da i mi budemo organizatori, da ugostimo klubove kod kojih smo mi bili. Zadovoljni smo organizacijom, sve jako lepo izgleda i verujem da su i gosti zadovoljni, kao i publika, rekla je Jovana, koja je sa Zaldijem tandem od ove godine i ističe da su dobar tim.

Foto: "Glas Podrinja"


Pehar Savi Markoviću predala je predsednica Saveza za konjički sport Srbije za olimpijske i FEI disciplin Irena Nicović. Ispratila je čitavo takmičnje, nakon kog je navela da je izuzetno zadovoljna, kako organizacijom takmičenja, ali i uopšte idejom da jedan ovakav događaj bude organizovan u Šapcu, a veruje da će ovakva takmičenja ubuduće biti redovna.

Irena Nicović,
predsednica Saveta za konjički sport Srbije za olimpijske i FEI discipline, Foto: "Glas Podrinja"


Ovo je sjajan početak za lokalno takmičenje gde možemo da nadamo odzivu većeg broja novih takmičara, što smo i imali slučaj. To nam i jeste cilj, da odemo i dovedemo sport na njihov prag


-Naš cilj jeste promocija sporta na novim mestima, u novim klubovima. KK „Taur“ je odličan domaćin, uspostavili smo super saradnju i nadam se da će se ovo dešavati još mnogo puta. Oni imaju svu našu podršku u svakom smislu i šta god budemo mogli da uradimo za njih tu smo. Mi smo, od prošle godine, digli lestvicu kvaliteta takmičenja, tako da je ovo takmičenje u rangu onih koja su bila do prošle godine. Sada imamo u Kovilovu međunarodna takmičenja koja su na jako visokom nivou. Međutim, ovo je sjajan početak za lokalno takmičenje gde možemo da nadamo odzivu većeg broja novih takmičara, što smo i imali slučaj. To nam i jeste cilj, da odemo i dovedemo sport na njihov prag. Ovo je skup sport, nisu svi u mogućnosti da putuju, organizuju transport i presrećna sam što smo ovde otvorili jednu novu tradiciju, rekla je Irena Nicović.

Foto: "Glas Podrinja"


Smotra kućnih ljubimaca 15. juna u Srednjoj poljoprivednoj školi
Srednja poljoprivredna škola sa Domom učenika, povodom 120 godina rada, organizuje Smotru kućnih ljubimaca. Smotra će se održati 15. juna od 11.00 do 13.00 časova.Ljubimci će biti podeljeni u pet kategorija:Veliki psi, mali psi, mačke, ptice i ostali. Organizatori su obezbedili nagrade za najsimpatičnije i najneobičnije.
Organizatori se nadaju da će se sugrađani odazvati u što većem broju i da će na Smotri biti veliki broj različitih ljubimaca, jer lepota je u različitosti.


Teren je bio odlično pripremljen, prepone nove, a učenici i profesori sa smera hortikulutre zelenilom su oplemenili parkur.
M.M.

Najnoviji broj

11. jul 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa