13. jun 2024.13. jun 2024.
Letnja kampanja krenula iz Debrca
Crveni krst opštine Vladimirci: odziv apelu Instituta za transfuziju krvi

Letnja kampanja krenula iz Debrca

Letnji period po tradiciji nosi manji odziv dobrovoljnih davalaca krvi. Kako je evidentan nedostatak svih krvnih grupa, apel Instituta za transfuziju krvi Srbije upućen je svim humanistima čije malo nekome može da spase život.

Crveni krst Opštine Vladimirci u letnju kampanju je krenuo radovnom akcijom iz svog kalendara okupljanja humanista iz Debrca, opet pokazujući da i male sredine imaju veliko srce. Skupljeno je deset jedinica krvi, leka za koji nema zamene. Uz poslovično besprekornu organizaciju opštinskog Crvenog krsta na svakom koraku je pokazana brižnost za davaoce koji su imali priliku i da se okrepe posle humanog čina.

Letnja kampanja nastavlja se 6. avgusta akcijom kod „Konaka“ u Vladimircima, zatim sledi akcija 2. septembra u Parohijskom domu u Provu. Završna akcija letnje kampanje dobrovoljnih davalaca krvi planirana je u drevnom Manastiru Kaona 15. septembra, gde će humanisti iz opštine Vladimirci pokazati koliko su doprineli da se krizni period tokom leta prevaziđe.


Bila je to prilika i da svojim primerom ispišu pozivnicu svima da se uključe u narednim akcijama u letnjoj kampanji. Apel Instituta za transfuziju krvi Srbije sa posvećenošću je primljen nadajući se da će svaka prikupljena jedinica krvi pokazati da iako nevelika sredina Vladimirci su spremni za pun odziv.
Sreten Kosanić

Najnoviji broj

11. jul 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa