13. jun 2024.13. jun 2024.
Juniorke Srbije (foto: RSS)

Juniorke Srbije (foto: RSS)

MLAĐE KATEGORIJE NA VELIKOJ SCENI

Svetski šampionati

Seriju takmičenja mlađih kategorija otvaraju juniorke rukometašice i juniori vaterpolisti. Očekuju ih Svetska prvenstva
Leto će na globalnom sportskom planu proticati u znaku Evropskog prvenstva u fudbalu i Olimpijskih igara, međutim mlađe kategorije u različitim sportovima očekuju velika takmičenja gde značajnu ulogu u reprezentaciji Srbije igraju šabačke sportistkinje i sportisti. Prvo će na borilišta mlade rukometašice i vaterpolisti.

Juniorke Srbije u rukometu očekuje Svetsko prvenstvo u Severnoj Makedoniji. Deo sastava su igračice Medicinara Tamara Mandić i Nevena Radić, obe na bekovskoj poziciji. Šampionat traje od 19. juna. U grupi sa Srbijom su: Nemačka, Francuska i Španija.

Srbija do 16 godina (foto: VSS)


Dan pre njih izazov na planetarnom nivou čeka mlade vaterpoliste (rođene 2008. godine i kasnije) na Svetskom prvenstvu za ovaj uzrast čiji domaćin je Malta. Šabac je neprikosnoven u ovoj kategoriji u Srbiji u poslednjih pet godina, te je i reprezentacija oslonjena na ovdašnju školu i predvodi je selektor Nemanja Ličanin, inače prvi trener seniorske ekipe Šapca. U sastavu su: Viktor Vasić, Andrej Mićić, Luka Urošević, Luka Vojinović, Miroslav Jakovljević-Jugović, Strahinja Arsenović, Nikola Pavlović, Luka Savatić, Mihailo Gošić, Nemanja Paležević i Mihailo Isailović. Milivoj Branković, trener iz Šapca obavlja ulogu kondicionog trenera u stručnom štabu. Srbija je u grupi sa: Kinom, Peruom i Kolumbijom.

Tokom leta Svetski šampionat očekuje juniorsku vaterpolo reprezentaciju (Argentina) i žensku kadetsku rukometnu selekciju (Kina), dok kadeti rukometaši nastupaju na Evropskom prvenstvu (Crna Gora).

Najnoviji broj

11. jul 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa