13. jun 2024.13. jun 2024.
D. Rašić (foto: RK Metaloplastika)

D. Rašić (foto: RK Metaloplastika)

RUKOMET: RAŠIĆ SPREMAN

Izazov koji sam želeo

David Rašić je novi šef stručnog štaba Metaloplastike i pred njim je veliki izazov kome se raduje. Radio je kao prvi asistent u dva klupska stručna štaba, potom u juniorskoj reprezentaciji Srbije stasavajući i sazrevajući za samostalni rad.

Ekipa u najvećoj meri ostaje (foto: RK Metaloplastika)


-U klubu sam bio deo stručnog štaba Miodraga Kažća najpre, potom Vladana Matića. Bio sam i pomoćnik selektora juniorske reprezntacije Đorđa Tedorovića. Nakon igračke karijere video sam sebe i u trenerskom poslu i radujem se što ću imati priliku da budem šef stručnog štaba u svom gradu, svom matičnom klubu koji toliko znači u svetu rukometa – rekao je Rašić.

Povratak Đukića
Borivoj Đukić je prvo letošnje pojačanje Metaloplastike. Levi bek stasao u školi Metaloplastike vraća se u matični klub nakon tri sezone u inostranstvu. Igrao je u Španiji, Rumuniji i Mađarskoj. Bio je u jednom peridou i kapiten Metaloplastike.

B. Đukić (foto: EHF)


Biće ovo osma sezona koju će nastupati za seniore šabačkog kluba. Bio je deo tima koji je 2016. godine osvojio Kup Srbije. Reprezentativni dres je nosio na Mediteranskim igrama 2018. godine. Rođen je 1997. godine.


Svestan je da očekivanja nisu mala i da preuzimanje vicešampionske ekipe nosi izazove, uz posebnu motivaciju rivala kada igraju protiv Metaloplastike.

-Konkurencija će biti još jača. Vojvodina je neprikosnovena deset godina, ali i ona stalno pojačava tim. Kvalitetne sastave grade Partizan i Dinamo, mnogo veće ambicije u sledećoj sezoni ima i Crvena Zvezda. Znam da će biti izazovna sezona, ali svim izazovima idem u susret, verujem u sebe, u tim i u još jednu uspešnu sezonu – dodaje Rašić.
D. B.

Najnoviji broj

18. jul 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa