14. jun 2012.14. jun 2012.
KNjIGA“TRAKA JEDNOG VEKA“ U NARODNOM MUZEJU

ŽIVOTNO SEĆANjE MOMČILA BOŠKOVIĆA

Novinar od glave do pete, koga bi poželela svaka redakcija, rekao Dragan Mićić, a primarijus doktor Predrag Tojić potencirao na melodramskom početku, hronici predratne Srbije, ratnog i poratnog Šapca, grada Boškovićeve mladosti
Prepuna sala Narodnog muzeja. Mnogo poštovalaca i prijatelja. Dosta znatiželjnika i stalnih gostiju Narodnog muzeja, došli su proteklog petka, uveče u veliku salu Narodnog muzeja da prisustvuju promociji prve knjige “Traka jednog veka“ o doajenu novinarstva Momčilu D. Boškoviću, koji je posle nekoliko godina prosvetnog rada u Šapcu, postao novinar, izveštač Večernjih novosti, a najduže Radio Beograda (dopisnik iz Podrinja i Kolubare) u kome je i penzionisan kao glavni i odgovorni urednik ove renomirane medijske kuće.
- Rekao bih da je reč o Trci, pre nego Traci jednog vremena. Momčilo Bošković je novinar od glave do pete i svaka redakcija bi ga poželela. Srećan sam što je zavrteo traku života, koja traži uvek nova iščitavanja i u kojoj se nikada ne može sve reći. Bez obzira što mu je otac Užičanin, on rođen kod Novog Pazara, uvek je govorio i kaže da je Šapčanin, budući da je u ovom gradu proveo najlepše godine života i uvek mu se rado vraća, istakao je u uvodnoj reči Momčilov dugogodišnji prijatelj i kolega Dragan Mićić naglašavajući da iskusan novinar, kakav je Bošković nikada ne odlazi u penziju.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa