Info

20. jun 2024.20. jun 2024.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

Obeležen Svetski dan dobrovoljnih davalaca krvi

Priznanja za najhumanije

U Gradskoj kući, traidicionalno priređen je prijem za najhumanije. Predsednik Crvenog krsta Šabac dr Miroslav Popović uručio je znake priznanja Crvenog krsta Srbije a predsednik Skupštine grada Šapca Nemanja Pajić ručne časovnike koji su poklon grada Šapca
Povodom Svetskog dana davalaca krvi, 14. juna, uručena su priznanja i pokloni davaocima krvi koji su 50 i 75 puta darovali dragocenu tečnost. U Gradskoj kući, traidicionalno priređen je prijem za najhumanije. Predsednik Crvenog krsta Šabac dr Miroslav Popović uručio je znake priznanja Crvenog krsta Srbije a predsednik Skupštine grada Šapca Nemanja Pajić ručne časovnike koji su poklon grada Šapca.

Foto: "Glas Podrinja"


-Na ovaj način skrećemo pažnju na naše humane sugrađane i sugrađanke. Dati krv 50 ili više puta je zaista veliki podvig, jer je reč o višedecenijskoj humanosti. Da bi neko bio davalac, on mora da bude pre svega zdrav. A naši sugrađani promovišu zdave stilove života i svojim delima spašavaju živote. Posebno kada znamo da jedno davanje krvi spašava tri života. Grad Šabac dobru saradnju sa Crvenim krstom Šabac kao i Institutom za transfuziju krvi Srbije. Nemamo problem sa zalihama krvi na teritorije Grada, te možemo da se pohvalimo velikim brojem davalaca- rekao je predsednik Skupštine grada Šapca Nemanja Pajić.

Dragan Stepanović dao je krv 95 puta i smatra da je doborovljono davanje krvi želja da se pomogne drugima, te bi svima koji su u mogućnosti preporučio da to čine.

Foto: "Glas Podrinja"


-Zaposlen sam u Elektrodistribuciji Šabac koja svesredno podržava akcije dobrovoljnog davanja krvi. Tamo sami počeo da dajem krv, a glavni motiv su mi bili humanost i zdravlje. Zdravo je dati dva puta godišnje, a ja dajem tri ili četiri puta, što možda ne treba. Imam dva sina koji takođe daju krv, te bih sve ljude pozvao da daju svoj doprinos u prikupljanju dragocene tečnosti – poručuje Stepanović.
Crveni krst Šabac aktivno učestvuje u promociji i organizaciji dobrovoljnog davalaštva krvi na teritoriji grada već dve decenije.

-Šabac je jedan od najhumanijih gradova u Srbiji kada pogledamo broj stanovnika i broj davalaca. Naše zalaganje prepoznato je od strane Instituta i Republike. Ponosni smo na naše davaoce – rekao je sekretar Crvenog krsta Šabac Slavko Radovanović.
M.Ž.B.

Najnoviji broj

18. jul 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa