Info

20. jun 2024.20. jun 2024.
Foto: DVD “Prnjavor“

Foto: DVD “Prnjavor“

NOVE UNIFORME ZA PRIPADNIKE DVD NA TERITORIJI MAČVANSKOG OKRUGA

Sve brojniji i opremljeniji

Pripadnici dobrovoljnih vatrogasnih društava na teritoriji Mačvanskog upravnog okruga dobili su komplete radnih uniformi. Novoformirano DVD “Prnjavor“ dobilo je deset komleta opreme, dok je po pet dodeljeno DVD “Loznica“, DVD “Bogatić“ i DVD “Vidojevica“ iz Lešnice.

Uniforme su dabijene zahvaljujući Sektoru za vanredne situacije i Vatrogasnom savezu Srbije, a u ime Odeljenja za vanredne situacije Šabac uručio ih je komandant vatrogasno - spasilačkog bataljona Šabac Bojan Milinković. Ovom prilikom i načelnik Odeljenja za vanredne situacije Ivan Spajić uručio je uverenja o završenoj obuci polaznicima koji su prošli obuku u martu i aprilu. Obuku je završilo 10 pripadnika DVD “Prnjavor“ i 10 novih pripadnika DVD “Grušić“. Dodela opreme i uverenja upriličena je u Prnjavoru.

Foto: DVD “Prnjavor“


-Zahvaljujem se, u ime našeg DVD-a, načelniku Spajiću, komandantu Milinkoviću, kao i gradskom većniku Zoranu Zdravkoviću, na ogromnoj pomoći. Uvek su imali strpljenja i vremena za nas i razumeli sve naše potrebe. Nadamo se da ćemo opravdati ukazano poverenje, rekao je Siniša Lukić iz DVD Prnjavor.

Zoran Zdravković je u svoje i u ime gradonačelnika Šapca Aleksandra Pajić dobrovoljnim vatrogascima čestitao završenu obuku. Naveo je da predstoji sklapanje ugovora između Grada i DVD “Prnjavor“ i da DVD “Grušić“ ima zadatak da svoju jedinicu, sa 10 članova, poveća na 20, kako bi mogli da budu korišćene kao jedinica civilne zaštite u slučaju vanrednih situacija.

-Ideja je da se pored jedinica civilne zaštite opšte namene i DVD-i mogu koristiti u svim vanrednim događajima i vanrednim situacijama na drugim zadacima, ne samo na gašnjima požara. Po sklapanju ugovora sa Gradom dobijaćete godišnje neku količinu novčanih sredstava. Ne sumnjam da biste se vi i bez obzira na to, u slučaju nekih novih poplava, angažovali da pomognete građanima. Grad je tu da vam pomogne sve što budemo mogli, a vi ste tu da se pokažete. Značajna sredstva se ulažu u DVD od strane Sektora i Grada i nadamo se da ćete to opravdati svojim radom, rekao je Zoran Zdravković.

Foto: DVD “Prnjavor“


DVD-i sa teritorije Šapca učestvovaće i u Smotri na Makišu, u Beogradu koja će se održati 23. juna. Predviđa se da će na ovoj smotri biti oko 1.000 dobrovoljnih vatrogasaca iz čitave Srbije.
DVD su ogromna pomoć profesionalnim jedinicama, pogotovu u udaljenijim krajevima. Zbog toga se trude da im što više pomognu u radu. Plan je da četiri vatrogasna vozila, koja će se rashodovati u OVS Šabac, a koja će uz minimalna ulaganja moći da se iskoriste, budu dodeljena DVD-ima.

Da ovaj volonterski poziv može prerasti u profesionalni primer su Slađan Lazić iz DVD “Prnjavor“ i Dejan Tešić iz DVD “Grušić“ koji su nakon konkursa Ministarstva unutrašnjih poslova, primljeni su u profesionalnu jedinicu vatrogasaca - spasilaca. Pripadnici DVD-ova na ovim konkursima imaju 10 odsto više bodova.
M.M.

Najnoviji broj

18. jul 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa