14. jun 2012.14. jun 2012.
NIKOLA RAKIĆ

POBEDNIČKI PRSTI SRBIJE

Na IV Međunarodnom festivalu „Dani harmonike“ Ugljevik - Bijeljina ove godine u trećoj kategoriji takmičenja solista osvojio prvo mesto. Laureat je i Republičkog takmičenja održanog u Šapcu
Sa pet godina Nikola Rakić, učenik sedmog razreda OŠ „Jevrem Obrenović“, počeo je da se bavi plivanjem. Trenirao je u plivačkim klubovima „Savi“ i „Delfinu“, a zatim i beogradskom „Partizanu“. Omiljene discipline pedeset metara kraul i sto metara štafeta, kao i maratoni u kategoriji bubamara, doneli su mu veliki broj medalja, a najviše zlatnih. Tada nije ni slutio da će ga njegov takmičarski duh odvesti u drugom smeru.
S polaskom u prvi razred osnovne škole upisao se i u Muzičku školu „Mihailo Vukdragović“, odsek harmonika. Ljubav prema ovom instrumentu nasledio je od svog oca Mioljuba, a takmičarski duh od majke Angeline.
-Prvo takmičenje bilo je u Aranđelovcu 2005. godine. Bilo je veoma lepo i na mene je ostavilo dobar utisak. Osvojio sam prvu nagradu. Imao sam 95 bodova. Tada sam dobio želju za takmičenjem tako da sam počeo sve više da vežbam - kaže Nikola.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa