14. jun 2012.14. jun 2012.
OPŠTA BOLNICA „LAZA K. LAZAREVIĆ“

HUMANOST ŠAPČANA NA DELU

U okviru nacionalne kampanje Ministarstva zdravlja Republike Srbije „Produži život“ prošlog četvrtka i petka organizovana akcija potpisivanja donorskih kartica u Karađorđevoj ulici. Za dva dana odazvalo se 117 Šapčana. Broj naših sugrađana spremnih da pruže podršku programu transplatacije porastao na više od 1.400
Šapčani su krajem prošle sedmice ponovo pokazali svoju humanost. Njih sto sedamnaest u toku dva dana potpisalo je donorske kartice. Ekipa Opšte bolnice „Laza K. Lazarević“ sa sugrađanima je razgovarala o važnosti doniranja organa i transplataciji.
Širom sveta stotine hiljada ljudi boluje od teških neizlečivih bolesti. Njima je neophodno presađivanje organa kako bi im se produžio i poboljšao kvalitet života. Dvadeset puta je veća šansa, kako je naglasila promoterka kampanje Spasenija Iskić, da svima nama organi zatrebaju za života nego što ćemo uopšte biti donori.
Da su naši sugrađani itekako svesni značaja transplatacije organa pokazala je i ova akcija. Sto sedamnaest Šapčana potpisalo je donorske kartice. Među njima bila je i Tanja Tadić, sertifikovani instruktor joge iz Anandi Joga centra Šabac.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa