14. jun 2012.14. jun 2012.
BIBLIOTEKA ŠABAČKA

MALI SAM ALI KNjIGU VOLIM

U okviru projekta „Rođeni za čitanje“ prošlog petka, 8. juna, organizovano druženje sa bebama i njihovim roditeljima. Novoučlanjenim mališanima podeljeni poklon paketi
Najmlađi stanovnici Šapca i okoline imali su priliku da osete svu privlačnost sveta knjiga i bajki prošlog petka u dvorištu Biblioteke šabačke. Autorka projekta „Rođeni za čitanje“ Dragana Gajić i ostalo osoblje pružili su mališanima i njihovim roditeljima nezaboravne trenutke ispunjene slikovnicama, muzikom i nezaobilaznim Biblišom i Biblinom.
-Projekat „Rođeni za čitanje“ Dečjeg odeljenja Biblioteke šabačke sprovodi se već godinu dana. Ovo je samo jedan u nizu druženja u biblioteci. Ovom prilikom želeli smo da sve naše male i nove članove darujemo prigodnim poklon paketima. Projekat je prvi put nastao u Italiji 1999. godine i po ugledu na svet Biblioteka šabačka je jedina biblioteka u Srbiji koja se bavi decom od rođenja pa do treće godine ““ naglasila je Dragana Gajić.
Projekat ima za cilj najranije usmeravanje mališana ka knjigama kako bi se stekla osnova za njihovo dalje obrazovanje. Roditeljsko glasno čitanje u najranijem periodu preduslov je za razvijanje dečje ljubavi prema knjigama.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa