14. jun 2012.14. jun 2012.
IZMEĐU REDOVA

INAUGURACIJA

Inaugurisan skoro izabrani predsednik Srbije Tomislav Nikolić. Na svečanosti bili i ovi i oni, i naši i njihovi. Svirala se pretežno naša muzika, jela isključivo naša jela, gosti se osvežavali našim voćem i pila se rakija “Tomovača“, koju je ispekao sam predsednik. Tako mi u Srbiji velike događaje zalivamo našom mučenicom, a kad prekardašimo, pripadne nam i muka. Nazdravlje.
Na tom skupu bili i neki takozvani visoki evropski predstavnici odnosno komesari. Ajd“™ što mi ne razumemo zašto se te ličnosti nazivaju tako kad nisu povisoki ni u stasu ni u našim očima, al“™ što nam onaj evropejski kišobran drže povisoko iznad glave i nekako ga sklapaju baš pred nevreme.
I kad smo kod tih komesara, Srbija se jedva oslobodila svojih, kad ono, dođoše nam komesari iz belog sveta. I sad nam oni kroje onu evropsku kapu koja nam je već pala do ušiju.
A što se tiče rakije, e poznavaoci tog blagotresnog napitka, znaju i da je prati roj muva, takozvane rakijske muharike. E, ovu, predsednikaču, e nju prati nezamisliv roj kojekakvih muharika pa i sam čiča koji je pekao rakiju ne može da ih se oslobodi, i kad bi hteo. Obletaće ga tako sve do isteka mandata, kada će početi i da ga ujedaju, a onda će promeniti stanište. Političke muharike.
Oni fini, em ugledni stranski investitori, koji su obećali da će da preporode pa još i očeliče Šabac, sad se nešto popišmanili, kako bi rekao narod. I tako ćemo mi morati sami da se preporođavamo.
Kod nas se opet organizuje ona akcija „Očistimo Srbiju“. D“™ izvinu nadležni, rezultati se nešto i ne vide.
Kažu, od jeseni se nastavlja televizijski serijal “Sulejman Veličanstveni“. I tako, verovatno, narednih petsto godina. Jedino ako ne pukne film hajduk Veljku, i sve rastera na buljuke.
Ustvari, neki se pitaju, da li se serija “Sulejman“ gleda i na Dvoru Karađorđevića.
Nama Srbima kao da je suđeno da nas neko maltretira. Dok traju politička nadmetanja, onda su tu famozni politički analitičari koji, naravno, sve znaju, čak tumače i snove političara. Dok traju ona druga nadmetanja, sportska, i tu dokazujemo balkanski intelekt, jer Srbi se najviše razumeju u politiku i sport ( kao “Šarulja“ u purenjak). E, tako se u ovom drugom slučaju prvo javljaju sportski komentatori koji dozvole sebi da zamere najboljem svetskom teniseru što je lopticu udario baš na taj način a ne kako su oni zamislili ili komentarišu igru vrhunskih svetskih fudbalera ili klubova što nisu odigrali po njihovoj zamisli. To čine i sada ti fudbalski analitičari prepričavajući i opričavajući događaje i doživljaje sa evropskog fudbalskog šampionata. Pa oni da su nešto znali pomogli bi našoj reprezentaciji da se nađe na tom takmičenju.
Ko zna, možda tolika koncentracija prepametnih na ovako malom prostoru utiče i na globalno zagrevanje. Zato nam se smenjuju kiše, pripeke i oluje.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa