14. jun 2012.14. jun 2012.
OČISTIMO SRBIJU

SANIRANA DIVLjA DEPONIJA

U okviru akcije „Očistimo Srbiju ““ veliko spremanje Šapca“, volonteri su prošle subote očistili divlje smetlište u Mesnoj zajednici “Šipurske livade“ koje se prostiralo na površini od jednog hektara, i osim toga što je ružilo ovaj deo grada, ugrožavalo je zdravlje stanovništva. To je bila centralna lokacija koju je Gradska uprava Grada Šapca odabrala za čišćenje. Učestvovalo je više od 300 volontera - učenika šabačkih osnovnih i srednjih škola, zaposlenih u Gradskoj upravi, pripadnika organizacija “Ekos“ i “Zeleni Srbije“ i izviđača. Samo na deponiji u Šipurskim livadama prikupljeno je više od 100 kubika smeća.
Volontere su prevozili autobusi “Miki tursa“, “Mačve ekspresa“ i “Duge“, prikupljeno smeće odvoženo je kamionima JKP “Stari grad“, a osim hrane, vode i sokova, učesnicima akcije obezbeđeni su majice, kačketi i oprema za rad.
Konačan broj učesnika akcije „Očistimo Srbiju ““ veliko spremanje Šapca“ i količina prikupljenog smeća biće poznati nakon podnošenja izveštaja gradskom koordinatoru.
Zamenik gradonačelnika Šapca Nemanja Pajić zadovoljan je odzivom volontera i smatra da je njihovo angažovanje u ovakvim akcijama od izuzetnog značaja, najpre zbog pozitivnog uticaja na svest građana.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa