14. jun 2012.14. jun 2012.
UNAPREĐENjE NASTAVE

EVROPSKA PRAKSA ZA ŠABAČKE ĐAKE

Na inicijativu preduzeća SBE Srbija, dela kompanije „Veskovini“, prošlog četvrtka u Gradskoj upravi Grada Šapca održan je sastanak predstavnika Grada, tehničkih škola u Šapcu i italijanskom gradu Udine i preduzeća SBE Srbija. Tema susreta bila je način unapređenja praktične nastave i usvajanje primera dobre prakse zastupljene u Italiji.
Podsećanja radi, polovinom maja potpisan je Ugovor o posluzi između preduzeća SBE Srbija i Tehničke škole u Šapcu, koji se odnosi na korišćenje mašine za obuku učenika. Gradnju hale finansirao je Grad Šabac.
Tehnička škola u Udinama dugi niz godina sarađuje sa kompanijom „Veskovini“ i brojnim preduzećima u oblasti mašinske proizvodnje. Kako je istakla Jasminka Ristivojević, zamenica gradonačelnika Šapca, to je dobra prilika da se učenici i nastavnici šabačke Tehničke škole upoznaju sa praktičnom nastavom kolega iz Udina, kao i mogućnost za uspostavljanje različitih oblika saradnje.
Rukovodstvo Tehničke škole u Udinama predložilo je posetu šabačkih učenika Italiji kako bi pohađali praktičnu nastavu i na najbolji način upoznali proces proizvodnje u razvijenim kompanijama. Osim toga, ovakav način saradnje među školama iz različitih država pruža mogućnost izrade projekata za čije se finansiranje konkuriše kod evropskih fondova.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa