21. jun 2012.21. jun 2012.
NARODNI MUZEJ ŠABAC

NEPRESUŠNI RASADNIK TALENATA

Tradicionalna Godišnja izložba učeničkih radova Škole za umetničke zanate otvorena prošlog četvrka, 14. juna. Postavku izložbe uradila prof. Marija Sulji. Dodeljene zahvalnice, knjige, nagrade. Učenik generacije Jelena Inđić
Šesnaesti put za redom Šapčani su imali priliku da vide tradicionalnu Godišnju izložbu učeničkih radova Škole za umetničke zanate. Ono što je započelo u oktobru prošle godine kao zamisao, ideja, skica za maturski rad dobilo je svoj oblik, materijalizovalo se postavši vidljivo oku običnog posmatrača. Skulpture, slike, kostimi, gravure, keramičke posude, reklame, radovi u duborezu, nakit nude svet mladalačkog promišljanja.
-Narodni muzej, kao značajna ustanova kulture podrazumeva ozbiljnost u radu i određeni nivo kvaliteta radova koji se izlažu, a Škola za umetničke zanate, svojim godišnjim izložbama, još od 1996. godine, to iznova opravdava i potvrđuje. Zahvaljujemo se Narodnom muzeju koji nam i ove godine otvara svoja vrata i omogućava da široj javnosti pokažemo rezultate rada i raskoš talenta naših učenika. Najveća vrednost Škole za umetničke zanate su upravo kreativni mladi ljudi, specifičnog umetničkog senzibiliteta sa kojima, tokom četvorogodišnjeg školovanja, rade sjajni profesori i pedagozi, pa onda i ne čude brojne nagrade koje učenici osvajaju kao i značajno mesto šabačke Umetničke škole na obrazovnoj mapi Srbije ““ rekla je Nevenka Đokić, direktorka.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa