21. jun 2012.21. jun 2012.
PROJEKAT “RASTI ZDRAVO“

DIPLOME POLAZNICIMA

U sportskoj sali Osnovne Škole “Nikolaj Velimirović“ u Šapcu prošle srede su dodeljene diplome učsnicima projekta „Rasti zdravo“ koji se od 18. oktobra 2010. godine sprovodi u svim vrtićma za pripremni predškolski program i šabačkim osnovnim školama za učenike prvog i drugog razreda. Rekreativnu sportsku školu, besplatnu za sve polaznike, pohađalo je oko 1.300 dece. Pokrovitelj ovog jedinstvenog projekta u Srbiji je Grad Šabac, a organizatori: Sportski savez grada Šapca, Udruženje pedagoga fizičke kulture, Kancelarija za mlade i Zavod za javno zdravlje Šabac.
Organizatori su još jednom istakli obavezu odraslih da učine sve kako bi imali zdraviji naraštaj. Podsetili su i na zabrinjavajuću statistiku u oblasti zdravlja mladih, sve veći broj gojazne dece, mališana sa deformitetima kičme i grudnog koša, kao i povišenim krvnim pritiskom, što ukazuje na dragocen značaj prevencije.
Prema oceni organizatora, cilj projekta je postignut ““ značaj adekvatne fizičke aktivnosti za decu je kao tema postao aktuelan i među roditeljima i među nastavnicima, deca su zainteresovana za ovakav vid druženja, a prevencija je sve prisutnija u lekarskim preporukama i medijima. Osim toga, zahvaljujući projektu „Rasti zdravo“, zaposleno je deset mladih sportskih stručnjaka.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa