21. jun 2012.21. jun 2012.
PRIJEM U GRADSKOJ KUĆI ZA DOBROVOLjNE DAVAOCE KRVI

ČASOVNICI ZA NAJHUMANIJE

Prošlog četvrtka, povodom 14. juna ““ Svetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi, zamenik gradonačelnika Nemanja Pajić najhumanijim Šapčanima koji su 50 i više puta dali krv, uručio zahvalnice i časovnike
Od 2004. godine Gradska uprava Šapca povodom 14. juna - Svetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi organizuje prijem za naše sugrađane koji su dali krv 50 i više puta. Shodno tradiciji, prošlog četvrtka, zahvalnice i časovnike dobilo je dvanaest najhumanijih Šapčana. Šabac je, inače, pionir ovakvog načina obeležavanja ovog datuma, a njegov primer kasnije su preuzeli mnogi gradovi u Srbiji.
- Simbolični pokloni koje je obezbedila šabačka Gradska uprava predstavljaju način da se zahvalimo našim najhumanijim sugrađanima. Mogućnost da se davanjem krvi spasi jedan život data je svima, ali je koriste samo najodgovorniji i najhumaniji. Misija koju sprovode ovi ljudi je plod njihovog čovekoljublja, a Grad će i ubuduće obeležavati ovakve akcije koje u prvi plan stavljaju skromne ljude sa velikim delima ““ istakao je zamenik gradonačelnika Nemanja Pajić.
Višestruki davaoci krvi uglavnom su jednoglasni u pogledu motiva kojima se rukovode prilikom plemenitog čina. Dati krv znači bukvalno spasiti nekom život, ali sa druge strane, nikad se ne zna kada će ta pomoć nekom od njih biti potrebna.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa