21. jun 2012.21. jun 2012.
OTVORENA NOVA SPORTSKA SALA U ŠAPCU

VRHUNSKI USLOVI ZA 3. 000 UČENIKA

U prisustvu predstavnika Ministarstva omladine i sporta i lokalne samouprave, prošlog četvrtka svečano je otvorena moderna sportska sala koju će od septembra koristiti učenici Srednje ekonomsko-trgovinske škole, Muzičke škole „Mihajlo Vukdragović“ i Osnovne škole „Nikolaj Velimirović“.
Otvaranjem potpuno funkcionalanog sportskog objekta, površine 1. 500 metara kvadratnih, u čiju je izgradnju uloženo 50 miliona dinara, rešeni su višedecenijski problemi sa neadekvatnim uslovima za bavljenje sportom učenika tri škole. Grad Šabac, koji je za realizaciju ovog projekta izdvojio 27 miliona dinara, dobio je modernu salu u kojoj će se organizovati sportske i kulturne manifestacije. Gradonačelnik Šapca Miloš Milošević rekao je da izgradnja ovog objekta predstavlja nastavak odgovorne politike ulaganja u školski standard.
- Nova sportska sala omogućiće kvalitetno izvođenje nastave fizičkog vaspitanja za 3.000 učenika. Osim za đake, ovaj kompletno opremljen objekat ima izuzetan značaj i za grad, pošto će biti stavljen u funkciju razvoja sporta u Šapcu. Trudimo se da afirmišemo sport i usmeravamo mlade ka zdravim stilovima života, i na taj način sačuvamo ih od negativnih izazova koje nosi savremeno društvo ““ istakao je gradonačelnik Šapca.
Pomoćnica ministra za investicije u sportskoj infrastrukturi Zagorka Petrović-Zlatanović naglasila je da saradnja sa predstavnicima grada prilikom realizacije ovog projekta bila vrhunska.
- Svaki projekat koji realizuje Ministarstvo omladine i sporta rezultat je partnerske saradnje lokalne samouprave i našeg ministarstva. Moje zadovoljstvo saradnjom sa lokalnom samoupravom u Šapcu je orgromno, a potvrđeno je samim tim što se danas nalazimo u ovom fantastičnom objektu. Kada smo pre četiri godine pregledali pristigle zahteve iz čitave Srbije, šabački se izdvojio zbog izuzetne pripremljenosti projekta i duha zajedništva koji je nosio ““ naglasila je predstavnica ministarstva.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa