21. jun 2012.21. jun 2012.
EKONOMSKO-TRGOVINSKA ŠKOLA ŠABAC

USPEŠNA TRADICIJA VANNASTAVNIH AKTIVNOSTI

Prošle srede, 13. juna, u Šabačkom pozorištu prigodnim programom proslavljeno šezdeset pet godina postojanja. Predstavljen novi broj „Glasa škole“, zbirka pesama „Znam jednog čoveka“ prof. Zorana Petrovića Koce i knjiga „Pametno zaglupljivanje“ maturanta Đorđa Mraovića
Iza njih je šezdeset pet godina rada i učenja mladih ljudi. Za sve ove godine postojanja Ekonomsko-trgovinska škola Šabac nastojala je da njihovi učenici dobiju najbolje obrazovovanje. Mnogo toga pružila je generacijama unazad, ali su i one uzvraćale svojim talentom i uspesima.
- Kao direktor mogu da kažem da su mi sve generacije ostale u sećanju i prijatnoj uspomeni. Naravno, ova generacija je posebna i vrlo talentovana. Zbog toga smo srećni. Ovo je bila jedna jako dobra godina. Mnogobrojne nagrade na republičkom nivou osvojili su učenici naše škole. S te strane možemo da budemo takođe veoma zadovoljni. Škola gaji tradiciju vannastavnih aktivnosti, negovanja nekih drugih sklonosti i to je dalo rezultate ““ rekao je direktor Momčilo Pavlović.
Jedan od tih mladih talentovanih učenika je i maturant Đorđe Mraović koji je sa svojim drugovima obeležio svoju generaciju uspesima Dramske sekcije. Njegova parodija iz mačvanskog života „Romeo i Julka“ i komedija „Pametno zaglupljivanje“ pronašli su put do srca mnogobrojne publike. Tokom prošle godine igralo se u više navrata i u humanitarne svrhe. Njegovu ideju da se korisno upotrebi slobodno vreme pozdravila je i škola koja je uzvratila objavljivanjem zbirke priča i pomenutih dramskih dela.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa