28. jun 2012.28. jun 2012.
KAJAK: NOVI USPEH OLIMPIJCA ALEKSANDRA ALEKSIĆA

EVROPSKA BRONZA PRED OLIMPIJADU

Šapčanin Aleksandar Aleksić, učesnik predstojećih Letnjih olimpijskih igara u Londonu, takmičio se protekle sedmice u Zagrebu na prvenstvu Evrope, koje mu je ujedno i poslednje takmičenje pred Olimpijadu. U glavnom gradu Hrvatske olimpijac iz Šapca okitio se bronzanim odličjem. Cilj nastupa na ovom takmičenju bio je i da se vidi na čemu dodatno treba da se radi i tako što bolje pripremi za Olimpijske igre. Bila je to prilika i da Aleksić vidi gde se naš četverec nalazi u odnosu na ostale konkurente u ovom momentu.
Srpski četverac u sastavu Milenko Zorić, Erin Holpert, Aleksandar Aleksić i Dejan Terzić osvojio je bronzanu medalju u disciplini K 4 na 1000 metara. Posada olimpijskog četverca bila je treća u cilju, samo sekund iza pobedničkog čamaca Danske i sa još manjom razlikom u odnosu na drugoplasiranu Rusiju, preveslavši stazu za 2:59,959.
- Ovim rezultatom osvojili smo nacionalna priznanja od države, jer je u pitanju olimpijska disciplina. Zapravo, ovo nam je i bila generalna proba za London i jako smo zadovoljni kako je sve prošlo. Hrabro smo ušli u trku, poveli i držali prvo mesto do finiša, kada su nas obišla dva čamca. Ipak, dobijanjem još bolje forme za Olimpijadu, imaćemo snage za dobar finiš, tako da će biti neizvesno do samog kraja. Ovaj naš rezultat prevazišao je očekivanja svih koji su nas pratili tokom priprema za Evropsko prvenstvo, ne zato što nismo išli dobro, već zato što i pored dobrih rezultata na treninzima, ranije nismo imali ovako dobar rezultat na takmičenju. Nakon Zagreba odlazimo na prireme u Mađarsku, gde ćemo provesti većinu vremena do Olimpijskih igara. Tu imamo najbolje uslove za rad i zaista nas ništa ne remeti u pripremama. Sve to nam omogućuje Olimpijski komitet Srbije, koji nam zaista izlazi u susret svaki put kada nam je to potrebno i čiju podršku zaista cenimo. Naš potencijal primetio je i najveći svetski proizvođac čamaca „Nelo“, koji nam je poklonio čamce u kojima ćemo veslati na Olimpijskim igrama - rekao je Aleksandar Aleksić u ekskluzivnoj izjavi za „Glas Podrinja“, u javljanju iz Zagreba, odmah posle trke.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa