28. jun 2012.28. jun 2012.
MATURANTKINjE MEDICINSKE ŠKOLE „DR ANDRA JOVANOVIĆ“

NA KORAK DO FARMACEUTSKOG FAKULTETA

Nevena Vladimirović, Sandra Tešić i Snežana Kuzmanović, posle osvojenog drugog mesta na Republičkom takmičenju medicinskih škola iz matematike u Kruševcu oslobođenje polaganja prijemnog ispita. Do ostvarenja sna deli ih samo ispit iz hemije
Šabačka Medicinska škola „Dr Andra Jovanović“ nepresušni je izvor mladih talentovanih učenika željnih znanja. Kada su pre četiri godine upisale farmaceutski smer nisu ni slutile da će se ljubav prema budućem poslu povećati. Danas sebe ne mogu da zamisle na drugom mestu.
- Ljubav prema farmaciji razvila se još kada sam bila peti, šesti razred osnovne škole. U to vreme dosta devojaka iz moje škole upisalo je za farmaceutskog tehničara. Svi su bili dobri đaci. Nekako mi je to najčistiji smer. A i devojke imaju posle završene medicinske škole veliku mogućnost za posao nego da su upisali, npr. gimnaziju. Moram priznati da u osmom razredu nisam bila sigurna da ću upisati fakultet ““ kaže Nevena.
I za Sandru to je bila prva i jedina želja. Iako je ona iz Jelenče, a Nevena iz Klenja, imaju dosta toga zajedničko. Obe su Vukovci, smer su upisale sa sto osvojenih poena na prijemnom ispitu, a takmičenja im nisu strana. Nevena je u osnovnoj išla na takmičenja iz srpskog jezika i hemije, a Sandra iz matematike i hemije. To im je pomoglo da se tokom srednjoškolskih takmičenja osećaju kao svoji na svome.
- Na takmičenje iz matematike išle smo u prvoj godini zajedno sa našim drugom iz odeljenja Zlatkom Jončevim. Imali smo tada baš solidan rezultat iako se nismo nešto posebno spremali. Ovoga puta na takmičenju Medicinskih škola osvojile smo drugo mesto koje nam je donelo oslobađanje od polaganja matematike na prijemnom ispitu Farmaceutskog fakulteta. Sve tri smo imale devedeset poena ““ istakla je Sandra.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa