28. jun 2012.28. jun 2012.
GALERIJA KULTURNOG CENTRA ŠABAC

NA STAZI...

Jelena Inđić, maturantkinja smera konzervator kulturnih dobara -pozlatar Škole za umetničke zanate i đak generacije, u ponedeljak 4. juna, kao nagradu za svoje likovno stvaralaštvo imala samostalnu izložbu. Prikazani radovi nastajali tokom školovanja na časovima praktičnog rada i crtanja i slikanja
Olovka, ugljen, kreda, pastel, tempera, ulje tokom godina, od osnovne do srednje škole, postajali su nerazdvojni deo života Jelene Inđić. Poigravajući se papirom, platnom, drvetom i staklom ostavljala je svoj inovativni pečat kada su u pitanju njeni radovi. Daska košnice natopljena voskom i propolisom postala je idealna osnova za prikaz trajanja manastira, kako je istakla prof. Ivanka Trifunović, istoričar umetnosti.
-Tražila je savet, radila studiozno, svakodnevno, ali joj je bio potreban savetnik, konsultacija, samo da odredi kako će ona da radi. Tom vrednoćom i marljivošću ona ne samo što je došla do svoje prve samostalne izložbe već je apsolutno rešila da bude prilično nova i u načinu na koji radi ““ rekla je prof. Ivanka Trifunović.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa