28. jun 2012.28. jun 2012.
KONSTITUTIVNA SEDNICA SO KOCELjEVA

MATIĆ PREDSEDNIK OPŠTINE A JANKOVIĆ SKUPŠTINE

Prošle srede održana prva sednica lokalnog parlamenta na kojoj su verifikovani odbornički mandati. Nakon što je odbijen predlog SPS da se sednica odloži, predstavnici ove političke partije napustili skupštinsku salu
Na izborima 6. maja građani koceljevačke opštine najveći broj glasova dodelili su listi dosadašnjeg predsednika opštine Veroljuba Matića. Od ukupno 31 predstavnika ova Grupa građana u odborničkim klupama ima 18 odbornika.
Na prošlonedeljnoj sednici, nakon polaganja zakletve, druga stranka po broju osvojenih mandata SPS-PUPS zatražila je da se konstitutivna sednica prekine zbog, kako je rečeno, “daljih konsultacija“. Međutim, ovaj predlog je odbijen te su odbornici ove liste, sem predstavnice PUPS Milke Snegić, napustili skupštinsku salu.
Jedini kandidat za predsednika skupštine sa liste GG Matić Veroljub Veran bio je Vladan Janković iz Draginja, za kojeg je od ukupno 22 prisutna odbornika glasalo njih 20, dok je dvoje bilo protiv.
Novom skupštinskom sazivu obratio se i dosadašnji predsednik SO Milutin Mijailović koji je najpre čestitao odbornicima kao i novoizabranom predsedniku lokalnog parlamenta.
- Želim vam uspeh u radu, da radite bolje nego prethodni saziv, iako je ocena da smo radili veoma dobro - rekao je Mijailović.
Novoizabrani predsednik koceljevačkog parlamenta izrazio je nadu da će i u buduće saradnja među odborničkim grupama i strankama biti fer i korektna. Janković nije dobio svog zamenika, jer je usled nedostatka predloga ova tačka povučena sa dnevnog reda, dok će Predrag Đaković, diplomirani pravnik iz Koceljeve, i u novom sazivu biti sekretar skupštine. Njegovu kandidaturu podržali su svi prisutni odbornici. Đaković se zahvalio na ukazanom poverenju i istakao da će se i dalje truditi da nastavi sa radom u skladu sa zakonom i statutom.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa