28. jun 2012.28. jun 2012.
RUŽE LIPOLISTA

U ZNAKU PORODIČNOG JUBILEJA

U Lipolistu od 21. do 23. juna po 18. put održana manifestacija “Ruže Lipolista“. Dodeljene tradicionalne festivalske nagrade. Prigodnim programom obeleženo 35 godina rada rasadnika porodice Marinković
Tradicionalno srdačni domaćini, opojan miris cveća i standardno dobro osmišljen program, bili su više nego dovoljni razlozi da Lipolist tokom tri festivalska dana poseti veliki broj gostiju. Četvrtak je predstavljao uvertiru u festivalska dešavanja. Šapčankama su deljene ruže, dok je uveče pred Lipolištanima i drugim ljubiteljima lakih nota nastupila novosadska grupa “Apsolutno romantično“. Sutradan je bio upriličen bogat program u etno selu “Topalović“, dok se u domu Marinkovića slavilo trideset pet godina od osnivanja rasadnika.
Završnicu manifestacije obeležila je izložba cveća. Ovaj put, učešće je uzelo preko dvadeset izlagača. Učenici srednjih poljoprivrednih škola su se takmičili u izradi cvetnih aranžmana, firme iz vancvećarskog sektora predstavile potencijalnim klijentima, a dodeljene su i tradicionalne festivalske nagrade.
Priznanje za najlepši aranžman ruža pripalo je rasadniku “Stamenić“ iz Lipolista, dok je najuspešniji nastupo van asortimana ruža imao rasadnik “Perić“ iz Orašca. Treća nagrada za kvalitet i asortiman pripala je Goranu Mijajiloviću iz Lipolista, druga šabačkoj Srednjoj poljoprivrednoj školi sa Domom učenika, a prva rasadniku “Marinković“. Nagrade je uručio Predrag Srdanović, direktor šabačke Direkcije za poljoprivredu.
- Ovo priznanje mi dosta znači, jer iz godine u godinu postaje sve prestižnija. Konkurencija se zaoštrava, dolaze mladi proizvođači. Biti najbolji u takvom okruženju više nije ni malo jednostavno. Uzbuđen sam i dirnut. Nagrada me podsetila na početke i sve ono kroz šta je moja porodica proteklih decenija prolazila baveći se proizvodnjom ruža ““ istakao je Milan Marinković, vlasnik rasadnika “Marinković.
U konkurenciji od pet škola iz Šapca, Rume, Futoga, Pančeva i Kovina najlepši cvetni aražman imala je ekipa iz šabačke Poljoprivredne škole. “Prsten prijateljstva“, ponela je Kajoko Jamasaki, pesnikinja i književni prevodilac iz Japana.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa