28. jun 2012.28. jun 2012.
OSMACI OŠ „JEVREM OBRENOVIĆ“

NAJBOLjI NA ZAVRŠNOM ISPITU

Na nedavno održanom završnom ispitu osnovaca iz srpskog jezika i matematike na teritoriji opštine Šabac najbolje rezultate postigla je OŠ „Jevrem Obrenović“. Prema konačnim rezultatima od dvanaest osnovnih škola zauzeli su prvo mesto sa osvojenim ukupnim brojem bodova 25,61. Na drugom i trećem mestu su OŠ „Nikolaj Velimirović“ sa 25,48 i „Janko Veselinović“ sa 25,23 boda.
Srednje ocene od šestog do osmog razreda, kako je istaknuto u školi, poklapaju se na maturskom ispitu što je veoma važno u proceni znanja učenika.
-Rezultat prijemnog ispita bio je rad profesora ove škole gde su imali pripremnu nastavu po dva puta nedeljno srpski i matematika kako u centralnoj školi tako i u izdvojenom odeljenju u Oridu. Deca su bila u obavezi da dođu a kolege su uložile veliki trud tako da je rezultat kvalitet na završnom ispitu - rekla je Svetlana Smiljanić, direktorka.
Od sto tri prijavljena učenika na polaganje je izašlo sto dva. Jednoj učenici zbog zdravstvenih razloga polaganje je odloženo za avgust. Shodno preporukama Ministarstva prosvete polaganje je obavljeno u sali. Pedest posto zadataka bilo je poznato.
U utorak i sredu, 26. i 27. juna, popunjavane su liste želja. Budućim srednjoškolcima direktorka je poželela da upišu željene škole.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa