5. jul 2012.5. jul 2012.

BICIKLISTIČKI KARAVAN PREŠAO 400 KM PRENOSEĆI EKOLOŠKE PORUKE

Ekološki karavan, sa 14 biciklista i umetnicima “Cirkusfere“, u prethodnih 5 dana prešao je 400 km, obišao 6 gradova u Srbiji i podelio građanima 3.000 kesa za razvrstavanje otpada
Zelena lista Srbije i Zelena inicijativa obeležile su u petak na Gradskom trgu u Bačkom Petrovcu, završnicu ekološkog biciklističkog karavana, kabareom Cirkusfere i nastupom grupa Ticu i Njhite city massive, u okviru kampanje Oplaneti se! Recikliraj. Ekološki karavan, sa 14 biciklista (7 devojaka i 7 momaka) i umetnicima Cirkusfere, na putu dugom 400 km obišao je 6 gradova u Srbiji. Karavan se tokom 5 dana kretao od Gornjeg Milanovca, preko Valjeva, Šapca i Obrenovca do Inđije i Bačkog Petrovca.
Učesnici karavana, među kojima je najmlađa učesnica sa nepunih 18 godina, a najstariji učesnik sa 43 godine, prenosili su ekološke poruke o važnosti reciklaže i pozivali građane, organizacije, institucije i reciklažne biznise da se aktivnije uključe u prikupljanje reciklažnih sirovina.
Biciklisti su dolaskom u svaki grad, delili građanima kese za razvrstavanje otpada, sa internet adresom Reciklažnog adresara, jedinstvene baze podataka o reciklažnim ostrvima u Srbiji na sajtu Zelene inicijative. Zajedno sa bicklistima, umetnici “Cirkusfere“ zabavljali su građane ekološkim predstavama. U druženjima umetnika i biciklista u svim gradovima koje je karavan obišao učestvovalo je do 2.000 građana.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa