5. jul 2012.5. jul 2012.
NENAD CRNOGORAC, VLASNIK SPORTSKO REKREATIVNOG CENTRA „SUNRISE“ ŠABAC

TERENI PO MERI BUDUĆIH ŠAMPIONA

Sportsko rekreativni centar „Sunrise“ otvoren je nedavno u Šapcu. Sa željom da pored tenisa, na terenima ovog centra stasavaju šampioni i u drugim sportovima, otpočelo se sa izgradnjom najpre terena za fudbal sa veštačkom travom, a uskoro se očekuje i početak izgradnje novih objekata na prostoru starog poligona iza Tehničke škole
Vlasnik centra je Nenad Crnogorac, proslavljeni šabački i srpski teniser. On se profesionalno bavio ovim sportom igrajući za klubove poput Crvene zvezde i Vojvodine. Boravio je u kampu Nika Bolitijerija u Sjedinjenim Američkim Državama gde je igrao na dva najveća turnira u juniorskoj konkurenciji ““ “Orange Ball“-u i “Ediher“-u u Majamiju.
Ljubav prema sportu nasledio je od svog oca Đorđa Crnogorca, poznatog fudbalera i trenera šabačke Mačve. I sam Nenad se u početku bavio fudbalom da bi kasnije zavoleo “beli sport“. Osnivanje Sportsko rekreativnog centra “Sunrise“ je projekat celokupne porodice - od ideje, realizacije pa do finansiranja.
Gospodine Crnogorac, „Sunrise“ trenutno investira u najveći sportski objekat u Šapcu. Otkuda ideja da se u kriznim vremenima opredelite za ovakav potez?
- Iskren da budem to je moja želja još od davnih dana. Dok sam se aktivno bavio tenisom, suočavao sam se sa problemom nedostatka kvalitetnih terena i ostale logistike. Bukvalno sam sanjao da,kada se stvore uslovi za to, jednog dana u mom gradu budućim šampionima omogućim da se bave sportom na kvalitetnim terenima. Kriza je prisutna svuda pa i u Srbiji. U mom slučaju, biznis je u drugom planu. Prioritet mi je da se moja vizija kompletnog centra u narednih par godina obistini i da Šabac i Šapčani dobiju nešto što nisu do sada imali objedinjeno na jednom mestu. Zato se zahvaljujem i svojoj porodici koja me je zdušno podržala u ovom projektu jer smo zajedno shvatili da budućnost razvoja cele države leži u porodičnim preduzećima.
Pomenuli ste viziju centra koju imate. Da li možemo da otkrijemo našim čitaocima šta će se sve nalaziti na lokaciji SRC „Sunrise“ Šabac?
- Teniski klub „Sunrise“ nastao je 2008. godine kao moja želja da na krilima ljubavi prema belom sportu, ali i uspeha i popularnosti srpskog tenisa poslednjih godina, pomognem mladima. Onima koji sve više vide idole u Đokoviću, Tipsareviću, Troickom, Ani Ivanović, Jeleni Janković, Bojani Jovanovski... Rad sa decom predstavlja budućnost ovog sporta, ali se bez kvalitetne infrastrukture ne može puno postići. Zbog toga sam krenuo u realizaciju vizije izgradnje teniskog centra koji će kasnije prerasti u Sportsko-rekreacioni centar „Sunrise“ Šabac. Najpre je izgrađeno pet terena na šljaci opremljenih reflektorima najsavremenije generacije. Izgrađen je i kafe klub gde se posetioci mogu okrepiti. Tokom maja 2012. izgrađena su i dva multisport terena za tenis i fudbal, takođe pod reflektorima. Kao podloga izabrana je prvoklasna veštačka trava uvezena iz Belgije kojom se diče i sportski centri velikih svetskih klubova poput Čelzija i Milana. Ova dva terena sa travom imaju urađene i temelje za balon koji će biti postavljen od 1. novembra do 15. aprila. Praktično, ovi tereni će u upotrebi biti 12 meseci u godini. Uskoro će otpočeti radovi i na izgradnji prve od dve predviđene sportske hale. Jedna će biti na podlozi od veštačke trave, sa terenom dimenzija 40h20 metara, a druga će biti opremljena gumiranom multisport podlogom u kojoj će svoje mesto naći budući fudbaleri, rukometaši, odbojkaši i mnogi drugi. U planu je i izgradnja klupskih prostorija sa modernim svlačionicama, teretanom i malim SPA centrom. Prirodno okruženje, prava vazdušna banja, malo izdvojena od gradske gužve i svakodnevice okružena gustom šumom, svakom će pružiti mir, opuštanje i uživanje u sportskim aktivnostima. Budući Sportsko-rekreacioni centar „Sunrise“ Šabac u svom sastavu će imati i teren za fudbal, dimenzija 120h60 metara, veliki otvoreni bazen i bazen za decu kao i restoran sa bungalovima za smeštaj. Po završetku izgradnje, ceo kompleks će biti oivičen modernom trim stazom za kondicione pripreme i rekreaciju. Treba napomenuti da su reflektori koji su postavljeni ili će tek biti postavljeni na terene modeli poslednje generacije marke PHILIPS koja svojim proizvodima oprema velike stadione širom Evrope i sveta.
Mnogi će se obradovati ovome što čitaju, jer Šabac već duže vremena nema objedinjene sportske terene na jednom mestu. Kada očekujete početak naredne faze realizacije?
Radovi uopšte ne prestaju. Teniski i fudbalski tereni su završeni, a već se projektuje hala, treba da se izaberu izvođači. Radovi će najpre početi na izgradnji jedne od dve hale, kako bi sportisti mogli kvalitetno da treniraju tokom perioda koji nije pogodan za rad na otvorenom. Nakon toga, počećemo i sa realizacijom plana izgradnje i drugih objekata. Moja želja je i da Šabac dobije otvoreni bazen. Grad renovira „Zorkin“ bazen zatvorenog tipa i to je dobro, ali otvoreni bazen je nešto što nedostaje gradu, naročito mladim sportistima.
Na koji način ćete privući sportiste i rekreativce na Vaše terene?
- Sportsko rekreativni centar „Sunrise“ zamišljen je kao podrška takmičarima. Oni su naš prioritet. Već smo krenuli u tu priču. Pored tenisera našeg matičnog kluba, mi ćemo ovih dana izvršiti fuziju sa OFK „Šabac“ jer smatramo da Šabac zaslužuje još kvalitetnih fudbalskih klubova i ne sumnjam da ćemo se dokazati i na tom polju. U ovom klubu, po meni, rade najkvalitetniji šabački fudbalski treneri i imamo veliku želju da fudbal u Šapcu zauzme mesto koje zaslužuje, a to možemo postići samo velikim radom i rezultatima koji će iz toga proizići. Takođe, vodićemo brigu o mladim sportistima i imamo plan i za to. Sa timom iskusnih i kvalitetnih trenera u svim sportovima koji će biti zastupljeni kod nas, možemo učiniti puno i ja sam optimista po tom pitanju.
Rekli ste da će postojanje SRC „Sunrise“ doprineti podizanju kvaliteta sporta u Šapcu. Koliko će Vaša investicija doprineti samom gradu i njegovim žiteljima?
- Meni je velika čast što svoj san mogu da ostvarim u gradu u kom sam rođen i kojem sam oformio porodicu. Još više me raduje činjenica da mogu da radim ono što volim. U SRC ćemo brinuti o svakom pojedincu, bićemo posvećeni tome do maksimuma. Ostatak termina koji se pojavi biće ustupljeni rekreativcima da predahnu od svakodnevnih obaveza i napune baterije za nove radne pobede. Svi će imati priliku da sebe pronađu ovde i to je najveća korist za sve. Cena iznajmljivanja termina neće biti visoka jer smo svesni da je ekonomska kriza učinila svoje. Zbog toga je meni biznis u drugom planu. Kad tad ova investicija će se isplatiti, ja ne žurim sa tim. Što se tiče grada, mislim da je najveći doprinos što će na svojoj teritoriji imati savremeni multisport centar u kome će svakodnevno boraviti više stotina sportista.
Iako kompletan posao nije završen, već se vide obrisi budućih aktivnosti na „Sunrise“-u. Bili ste organizatori državnog prvenstva u tenisu za juniore a u najavi su još neki turniri.
- Kvalitetan rad sa mladim teniserima, na ekstra uslovnim terenima, doprineli su da nam Teniski savez Srbije poveri organizaciju najvećeg takmičenja u juniorskoj konkurenciji. Rezultati koje su postigli članovi našeg kluba: Ognjen Trejgut, Katarina Kostić, Valentina Rudaljević, Predrag Dedić, Ivan Gajić, Stefan Bukorović. Dragan Matić, Stefan Petrović i mnogi drugi, preporučili su nas kao ozbiljnu organizaciju kojoj se može poveriti jedan ovakav turnir. Takođe, želim da najavim dvodnevni Biznis Kup u malom fudbalu koji će biti održan ovog vikenda. Predstavici šabačkih preduzeća imaće priliku da se odmere snage na našim terenima sa veštačkom travom. Sve ovo biće uvod u Biznis Ligu koju će „Sunrise“ organizovati u poslednjem kvartalu ove godine.
Sve ovo što ste rekli, a i tempo kojim napreduju radovi dovoljan su pokazatelj da će se Vaša vizija ostvariti bez obzira na vremena u kojim živimo. Za normalno funkcionisanje centra morate zaposliti i određeni broj ljudi.
- Bez kvalitetne logistike i stručnih ljudi, ne možete računati na uspeh. Kako se koji objekat bude završavao, tako će i pojedini Šapčani biti zapošljavani. Nabrojao sam tokom ovog razgovora šta će se sve nalaziti na ovoj lokaciji. Slediti svoj dečački san, odnosno viziju, a potom je ostvariti i pokloniti mladim sportistima je satisfakcija za dalji rad. Stvarati neke nove buduće šampione ponikle upravo na prostoru Šapca i terenima Sportsko-rekreacionog centra „Sunrise“ je najveća nagrada koju jedan trener može da doživi.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa