5. jul 2012.5. jul 2012.
ŠAPČANIN REPREZENTATIVAC U ORIJENTIRINGU

SAM SEBI IZAZOV

Igor Vuković višegodišnji prvak Srbije u orijentiringu, kako u državnoj, tako i u vojnoj reprezentaciji
Osnovnu i srednju školu završio je u rodnom Šapcu. Na dalje školovanje odlazi u Beograd, gde stiče diplomu visoke strukovne škole za zdravstvo i sport. Desetak godina kako živi i radi u Beogradu u bataljonu Vojne policije, specijalne namene „Kobre“. Sportom se aktivno bavi od 1998. godine.
- Triatlon je ipak moja prva ljubav. Oprobao sam se u planinarstvu. Mnogo mi se svidelo. Posebna čar orijentiringa je u tome što se takmičiš sa samim sobom. Uz pomoć karte i kompasa za najkraće moguće vreme na terenu treba pronaći određeni broj kontrolnih tačaka i to onim redosledom kako je nacrtano na karti. Trudiš se da ostvariš što bolje rezultate za što kraće vreme. Svaki put je nova igra u pitanju. Svaka staza je izazov za sebe, priča Igor.
Nastupao je u triatlonu sa plasmanom među deset najboljih u nekadašnjoj Jugoslaviji. Solidne rezultate postigao je i u duatlonu. Najuspešniji je u orijentiringu, o čemu svedoče ostvareni rezultati. Nimalo nije lako postati vrhunski sportista. Kako kaže dostići taj nivo i zadržati se na njemu zahteva dosta i vremena i energije.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa