5. jul 2012.5. jul 2012.
REPUBLIČKA SMOTRA UČENIČKOG LIKOVNOG STVARALAŠTVA

“STOJANOVCI“ NAJBOLjI UMETNICI

Jedino likovno takmičenje iza kojeg stoji Ministarstvo prosvete i nauke, ove godine, najviše priznanje donelo je šabačkoj OŠ “Stojan Novaković“. U konkurenciji više od 2.000 radova učenika iz cele Srbije, Miloš Simić iz ove škole osvojio je prvu nagradu, dok je njegov vršnjak Srđan Radučić, na istom takmičenju, zauzeo treće mesto. Što znači da su od tri nagrade dve stigle u Šabac. I to nije sve.
“Stojanovoj“ školi dodeljeno je priznanje za kolekciju radova, a nastavnici Slavki Jakovljević priznanje za dugogodišnje unapređenje likovne kulture u Srbiji, koje dodeljuje republičko Udruženje likovnih pedagoga naše zemlje. Da je priznanje otišlo u prave ruke, govori podatak da su učenici šabačke osnovne škole, na najznačajnijim konkursima raspisanim tokom godine osvojili niz nagrada. Na konkursu Centra za likovno vaspitanje dece i omladine Vojvodine i “Sterijinog pozorja“, učenice sedmog razreda Tijana Mijailović i Jovana Čolić, osvojile su dve prve nagrade za najbolju lutku. Na republičkom konkursu Narodne biblioteke Niša “Andersenova bajka u pesmi i stripu“, stručni žiri je učenici petog razreda Lani Ivanović dodelio treću nagradu. “Vaznesenjski dani“, koje organizuje Društvo Učitelja Rađevine, bili su još jedan trijumf talentovane dece “Stojanove“ škole. Nemanja Vasić osvojio je drugo, a Nevena Nikitović treće mesto.
Na konkursu Narodnog muzeja u Beogradu, “Katarina Ivanović prva srpska slikarka“ od 800 prispelih radova, čast da budu izloženi imalo je samo 25, među njima i rad učenice petog razreda Nevene Nikitović. Ako se tome doda veliki broj priznanja i nagrada na lokalnim konkursima onda je to kompletan učinak dečaka i devojčica OŠ “Stojan Novaković“ u ovoj školskoj godini.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa