5. jul 2012.5. jul 2012.
KRUPANj

U SVIM ŽIVIM BOJAMA

Tokom juna i jula u okviru manifestacije „U svim živim bojama“ mladi likovni umetnici će u Krupnju udahnuti novi život gradskim fasadama. Uvertira u dešavanja mural u OŠ „Žikica Jovanović Španac“ u Zavlaci. Želja organizatora da lokalni događaj vremenom poprimi šire okvire
Oslikavanje hola u Osnovnoj školi „Žikice Jovanovića Španca“ u Zavlaci početkom juna meseca nezvanično je označilo početak manifestacije pod nazivom „U svim živim bojama“. Naime, učenici šestog i sedmog razreda, pod rukovodstvom nastavnika likovnog, akademskog slikara Vladimira Sekulića, oplemenili su enterijer zajedničke prostorije. Završetak njihovih radova, označio je početak rada sedam mladih umetnika na sređivanju krupanjskih gradskih fasada. Od 12 objekata koji će do kraja jula zasijati novim sjajem, do sada je završeno osam.
- Do oslikavanja unutrašnjosti škole u Zavlaci došlo je na inicijativu direktora Zorana Aleksića. Učenici su to oduševljeno prihvatili. Za temu su izabrali akvarijum rukovodeći se mojim pređašnjim iskustvima iz Kraljeva gde sam u toku studija imao priliku da radim na muralu sa istom temom. Ovi radovi, koji su završeni do maturske večeri, bili su samo uvod u jednu dosta veću manifestaciju koja će se prvi put ove godine održati u Krupnju - navodi Vladimir Sekulić i objašnjava, da je reč o likovno, uličnom dešavanju koje programski obuhvata intervencije na dvanaest gradskih fasada i muzički program.
Autor i realizator dešavanja je Nezavisna kulturna asocijacija „Zeleno oko“ iz Krupnja, a pokrovitelji su Balkanski fond za lokalne inicijative iz Beograda i opština Krupanj. Lokalne mostove i fasade ove godine će ulepšati: Ana Cvetinović, Slađana Marinković, Veljko Marković, Boris Petronić, Vučina Burić, Marko Nikolajević i Vladimir Sekulić.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa