5. jul 2012.5. jul 2012.
IZMEĐU REDOVA

ZVEZDE PADALICE

Ono što smo pisali u jednom od prošlih brojeva za Ivicu i Maricu, eto, ipak, je tačno. Ivica je obrlatio Maricu, i sad čekaju prinovu, ministre. Neka im je srećno i berićetno. I nama sa njima.
Astrolozi kažu da je glavni razlog za nesastavljanje Vlade, nepovoljan položaj zvezda, te da kretanje Venere utiče na naša politička zbivanja. Doduše, naši političari su već poodavno postali zvezde, ali ni sami nisu svesni da su oni zvezde padalice.
Kažu zvaničnici da je prazna državna kasa. Pa šta, zašto bi se i državna kasa razlikovala od narodne, odnosno one koju imaju, ili nemaju, građani. Kod većine ljudi u ovoj zemlji na brdovitom Balkanu, kasa je odavno prazna. Pa opet se živi.
Jedan od onih što je optužen za malverzacije veće od 58 miliona dinara u rudniku Kolubara, neki dan plakao na suđenju. Pa šta, sad treba da plaču i oštećeni radnici.
Ministar finansija Grčke podneo ostavku. Grci baš imaju sreće, nas tako nešto neće. Mi tek treba da ga izaberemo. Ili produžimo mandat dosadašnjem. Svejedno.
Kao buduća članica Evropske unije i Srbija sad uvela sankcije Siriji, Iranu i Belorusiji. Eto ti ga na, što bi reko naš narod. Videla žaba da se konji kuju pa i ona digla noge. Mi smo izgleda baš zaboravili kako je to biti pod sankcijama. Ili smo politički kratke pameti kad nam Evropa i sad uvodi sankcije da ih mi uvedemo drugome.
Digla se čitava panika oko jednog učitelja koji je tuberkulozan predavao u jednoj beogradskoj školi i zarazio nekoliko učenika. Ima u ovoj zemlji i mnogo opasnijih bolesnika ali ipak rade sa narodom. Izgleda da smo svi zaraženi od kojekakvih bolesti, pre svega neradništva, besparištva, politikanstva...
Novinari su istraživali sksorašnje eksplozije po Beogradu i kažu da su to obračuni crnogorske mafije. Pa naravno, Beograd je samo geografski na ušću Save u Dunav, inače to je već odavno glavni crnogorski grad.
Na ostrvu Pinta u arhipelagu Galapagos, nedavno je preminula stogodišnja džinovska kornjača, redak primerak te vrste. Na sreću, naš Krkobabić se dobro drži.
Dvojica Iranaca osuđeni su na smrt jer su konzumirali alkohol. Naime, u toj zemlji osoba koja popije jednu čašu alkohola odmah se kažnjava sa 80 udaraca bičem, a ako i treći put bude uhvaćena da pije alkohol, preti joj smrtna kazna. Da je i kod nas tako svi mi bi bili izbatinani a mnogi zasigurno i streljani.
Jedan hrvatski slikar tvrdi da je hrvatski gen nađen u rasi melungeon, koja je nastala mešanjem indijanaca, crnaca i belaca, te da od te rase potiče i sadašnji predsednik Amerike Obama. Eto, a mi tek sad saznajemo da u susedstvu imamo i pretke indijanaca.
Ustvari, ako je tačno to za Hrvate i indijance, onda je jasno zašto su nas Ameri bombardovali.
Još vele da su hrvatski pomorci bili i na Kolumbovom brodu prilikom otkrića Amerike. Tako i mi tvrdimo da su na ovim prostorima prvo nastali Srbi, pa tek onda amebe!

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa