5. jul 2012.5. jul 2012.
SKUPŠTINA GRADA ŠAPCA

URS DOBIO NOVE DIREKTORE

Na drugoj sednici Skupštine grada održanoj prošlog petka, između ostalog usvojen Predlog odluke o završnom računu budžeta Grada Šapca za 2011. godinu, kao i izveštaji o poslovanju javnih preduzeća za prethodnu godinu. Zasedanju nisu prisustvovale odborničke grupe SNS, SPS i DSS
Najvažnije pitanje koje se našlo pred odbornicima Skupštine grada Šapca na drugom zasedanju ticalo se završnog računa budžeta za proteklu godinu. Obrazlažući predlog, načelnica odeljenja za finansije Marijana Kostadinović je istakla da su prihodi i rashodi 2011. ostvareni u skladu sa planiranim. Odnosno, da su rebalansom budžeta za prošlu godinu planirani prihodi u visini od 2.429.306.000 dinara, a ostvaren iznos od 2.451.335.518, 15 dinara, a da su rashodi bili nešto manji od rebalansom projektovanih.
- Najveći izvori prihoda bili su porez na zarade, potom republički transfer, porez na imovinu i naknada za uređenje građevinskog zemljišta. Kada je reč o rashodima, oni su u nešto manjem obimu nego što je planirano, prvenstveno iz razloga što neki investicioni radovi nisu završeni do kraja kalendarske godine. Međutim, u Predlogu odluke smo dali da se ovaj suficit u iznosu od 172.268.849,85 dinara raspoređuje u skladu sa rebalansom - istakla je Kostadinovićeva.
Jedini oponent bio je odbornik Ujedinjene seljačke stranke Dragan Stanković. On se ovom prilikom osvrnuo na izdavanja namenjena unapređenju poljoprivrede i uporedio ih sa sredstvima utrošenim za finansiranje nevladinih organizacija.
- Budžetom za 2011. za mesne zajednice je predviđeno nešto preko 500 hiljada dinara, a za nevladine organizacije preko sedam miliona. rebalansom je povećana suma za mesne zajednice na 2.700.000, a za nevladine organizacije na 16.400.000, dok su oni utrošli preko 19 miliona - naglasio je Stanković, i postavio pitanje da li ubuduće mesne zajednice treba da se registruju kao nevladine organizacije, da bi dobile više novca za projekte koji bi život na selu podigli na viši nivo.
Na njegovo izlaganje nadovezao se gradonačelnik Šapca Miloš Milošević, napomenuvši da je za izgradnju putne i komunalne infrastrukture, obnovu niskonaponske mreže, škola, ambulanta u prošloj godini, u seoskim mesnim zajednicima na području Šapca utrošeno oko 300 miliona dinara, dok su mere koje se tiču pospešivanja proizvodnje u prvenstveno u nadležnosti republičke Vlade.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa