27. avgust 2009.27. avg 2009.
TURNEJA ITALIJA 2009.

ITALIJA - MINTURNO I OSTRVO KAPRI

Posle turneja u Grčkoj, Ukrajini, Rusiji i Poljskoj, ove godine vladimirački KUD “Diša Atić“ je išlo na turneju u Italiju. Tamo smo učestvovali na DžDžDžV međunarodnom festivalu folklora “Cel sud pontino“ u gradu Minturno, pod pokroviteljstvom generalnog sekretara CIOFF-a za Italiju, Francesco Mallozzi. Društvo je krenulo 30. jula u 12 sati.
Festival se održavao u gradu Minturno, pokrajina Lacio. Minturno je turističko mesto sa 20.000 stanovnika na obali Tirenskog mora, 80 km severno od Napulja.
Na otvaranju festivala smo nastupili na centralnom gradskom trgu. Ostali koncerti su održani u okolnim mestima i bili su organizovani tako da su svako veče nastupala tri ansambla sa po 45 minuta programa. Slobodno vreme smo iskoristili da posetimo Rim i Napulj i za opuštanje na plaži. Najposećeniji koncert je bio na zatvaranju festivala u starom rimskom amfiteatru u Minturnu. Tada su nastupili svi učesnici festivala među kojima su bili Argentina, Rusija, Tajvan, Kolumbija, Južnoafrička regija, SAD, Italija i Srbija...

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa