12. jul 2012.12. jul 2012.
ODRŽAN SASTANAK ORGANIZACIONOG ODBORA „FINA ŠABAČKOG MARATONA“

ZAVRŠNE PRIPREME

Pre dva dana, u utorak, održan je prvi sastanak Organizacionog odbora „FINA šabačkog maratona“ koji će ove godine biti organizovan 5. avgusta. Po rečima prisutnih članova odbora pripreme za ovaj međunarodni sportski spektakl bliže se kraju. Svi preostali tehničko - organizacioni detalji biće odrađeni na vreme, a Šabac će spremno dočekati svetsku plivačku elitu. Ohrabruje utisak da je koordinacija između predstavnika vojske, policije, gradske uprave, hitne pomoći, sudija, ljudi angažovanih za sredstva veze, čamce, i svih drugih angažovanih službi i institucija, veoma dobra, što bi trebalo da rezultira dobrom organizacijom trke i svih pratećih sadržaja.
Dragojlo Lazić, direktor Turističke organizacije Šapca, rekao je da se sve aktivnosti realizuju u previđenom roku, i naglasio značajnu pomoć Vojske Srbije koja je, po odobrenju ministra odbrane Dragana Šutanovca, omogućila besplatno postavljanje i korišćenje pontona, što je Gradu Šapcu i organizatorima uštedelo preko 200.000 dinara. Vojislav Mijić, izvršni direktor maratona podsetio je na nova pravila i rigoroznije kontrole koje zahteva Svetska plivačka federacaija FINA, pod čijim okriljem se organizuje trka od Jarka do Šapca. Mijić je istakao i prvi nastup plivača iz Danske, kao i najkvalitetniji ženski takmičarski sastav do sada. Izvršni direktor maratona poziva sve vlasnike čamaca koji su zainteresovani da se uključe u organizaciju trke, da se prijave u Turističku organizaciju grada Šapca (TOŠ) u Karađorđevoj 5, ili na telefone 015/ 347-383 i 347-384.
- Zadovoljstvo mi je što po prvi put mogu da budem deo tima koji organizuje ovako značajnu sportsku manifestaciju. Članovi Organizacionog odbora obavestili su me koji su se to manji propusti i problemi pojavljivali proteklih godina, i maksimalno ću se potruditi da ih ovoga puta ispravimo - rekao je Nemanja Pajić, zamenik gradonačelnika Šapca i predsednik Organizacionog odbora maratona.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa