12. jul 2012.12. jul 2012.
NESVAKIDAŠNjI ZALjUBLjENIK U RADIO PRIJEMNIKE I PLOČE

RADIO IZ 1933. GODINE

Šezdesetogodišnji Aleksa Mićić iz Šapca zaljubljenik je u radio prijemnike zamašnog broja godina, od pre desetak leta. Sve je, kaže ovaj poštovaoc starina, počelo slučajno a izrodilo se u nemerljivu strast.
- Jedan od prijatelja je hteo da baci svoj stari prijemnik iz 1956. godine, ali sam ga uzeo i uredio, tako da je sada zaštitni znak pošto radi kao sat. Kao i većina od oko 90 radio prijemnika koje volim i uređujem iako iziskuju silan rad. Najstariji je poklon od prijatelja iz Beča, i urađen je 1933. godine. Naravno i on kao i tranzistori rade bez greške sa onim prepoznatljivim zvukom, priseća se prvih koraka Aleksa Mićić i dodaje.
- Svaki je lep na svoj način, i volim ih bezmerno, tako da nema tih para zbog kojih bih se odrekao nekog od prijemnika. Dao bih duplikat ali velikom zaljubljeniku jer vrednost se ne da iskazati, tvrdi ponosni Šapčanin na svoju ljubav.
I tu priči nije kraj. Dom Mićića krasi i preko 1.000 singl ploča, koje su odreda neoštećene i govore o vremenima koje uz zbirku gramofona svakodnevno priziva toplim zvukom.
- Njih volim više i od radio prijemnika, jer su savršene i čuvaju muziku koju volim bezmerno. To me istinski ispunjava i srećan sam što generacijama koje dolaze, govori emotivno naš sugrađanin rođen u Boranji, a o strasti skupljanja kaže samo skromno, da će nastaviti i dalje dičeći se starinama od kojih je najvrednija ona iz 1933. godine, koja deluje nestvarno a šalje zvuk kao da je urađena juče.
Carstvo radija i ploča u domu Mićić, neguje vremena koja se naprosto ne smeju zaboraviti.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa