12. jul 2012.12. jul 2012.
DRUGA SEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE BOGATIĆ

POTVRĐENI MANDATI NOVIM ODBORNICIMA

Prihvaćeno rešenje o ostavkama nekih odbornika i na njihova mesta, shodno izveštaju Izborne komisije postavljeni novi. Data saglasnost za izmenu više predsednika i članova različitih komisija. Odbornici grupe građana “Mačva Evropska regija“, napustili sednicu nezadovoljni uvažavanjem njihovih izjava i ocena iznetih na sednici
Krajem prošle nedelje ( petak), održana je druga redovna sednica Skupštine opštine Bogatić u novom sazivu, koji je odmah “narušen“ ostavkama i izborom novih odbornika ( sa stranačkih lista) na njihova mesta.
Ove postupke kontrolisala je Opštinska Izborna komisija u neizmenjenom sastavu ( kao i prošli put), a novoizabrani odbornici položili su zakletvu.
Odbornik grupe građana “Mačva Evropska regija“ Radosav Teodorović, osporio je legitimitet rada sednice, jer su joj, po njegovom mišljenju prisustvovali pojedini odbornici, koji na to nisu imali pravo. On je zatražio tumačenje spornih odredaba Statuta opštine i Zakona o lokalnoj samoupravi od strane sekretara opštine i zapretio podnošenjem tužbi protiv odgovornih, zbog propusta ( slučajnih ili namernih) kod tumačenja ovih pravnih odredaba. Teodorović je naime smatrao da nisu ispunjeni prethodni uslovi koje oni pravni akti nedvosmisleno nalažu. Pojedini učesnici u diskusiji citirali su i nedvosmislene odredbe člana 30 Statuta opštine. Neprihvatanje ovih i sličnih primedaba od strane Skupštine, bio je razlog da odbornici grupe građana “Mačva Evropska regija“, posle završetka prve tačke dnevnog reda napuste sednicu.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa