12. jul 2012.12. jul 2012.
PROŠLE SREDE U KOCELjEVI

POČELO SA RADOM I OPŠTINSKO VEĆE

I u naredne četiri godine koceljevačko opštinsko veće imaće sedam članova. Kako je rečeno na prvoj sednici predsednik opštine i njegov zamenik su članovi po funkciji, dok je preostalih pet izabrala skupština na predlog prvog čoveka opštine.
- Sastav veća je rezultat izbora. Mi smo opštinska vlada, operativni organ koji radi veoma odgovoran posao - rekao je predsednik veća Veroljub Matić.
Osim usvajanja poslovnika kao i programa i plana rada do kraja godine na sednici je odlučeno da na funkciji sekretara i u novom sazivu ostane Branimir Đurić iz Koceljeve, radnik opštinske uprave.
Veće je prošle nedelje usvojilo predlog odluke o donošenju prostornog plana opštine. Prema rečima načelnika za urbanizam Zlatka Popovića reč je o veoma obimnom dokumentu koji je urađen na osnovu skupštinske odluke iz 2009. godine. Paralelno sa njim urađen je i izveštaj o strateškoj proceni uticaja na životnu sredinu prostornog plana opštine Koceljeva.
Govoreći o ovom planu predsednik veća nazvao ga je kapitalnim dokumentom.
- Izrada dokumenta sa strateškom procenom koštala je oko 8 miliona dinara, ali to je obavezujući dokument. Nema oblasti koju on nije zahvatio i njegovo postojanje osnovni je preduslov za bilo kakvo konkurisanje za dodelu sredstava iz fondova. Ovaj dokument otvara ozbiljan prostor za razvoj jedne opštine i to je dokument koji treba da pospešuje a ne da ograničava i sprečava razvoj jedne opštine u bilo kom segmentu - zaključio je Matić.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa